Ευρωκοινοβούλιο: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν τροπολογία για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες

Ευρωκοινοβούλιο: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν τροπολογία για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες

Η τεράστια υποκρισία των Ευρωπαίων συντηρητικών φάνηκε διάφανα σε ένα ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο που αφορούσε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ιδιαίτερα κατά των Ρώσων ολιγαρχών, ως απάντηση και πίεση μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ευρωβουλευτές της Δεξιάς και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και οι εκπρόσωποι των υπερσυντηρητικών δυνάμεων καταψήφισαν την τροπολογία εναντίον των Ρώσων ολιγαρχών που κατέθεσε η ευρωομάδα της Αριστεράς (The Left) στο ψήφισμα για την Ουκρανία.

Η τροπολογία, η οποία δεν πέρασε για λίγες ψήφους, αναφέρεται στην ύπαρξη κρυφών περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών των Paradise Papers σε φορολογικούς παραδείσους και καταγράφονται. Η τροπολογία τονίζει την ανάγκη διαφάνειας σε σχέση με τα κρυφά περιουσιακά στοιχεία των ολιγαρχών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο λόγος που καταψήφισαν ήταν ότι σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται και Έλληνες…

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν είχαν στηρίξει το ψήφισμα που ζητούσε να γίνουν ενδελεχείς έρευνες όσον αφορά τις αποκαλύψεις των Pandora Papers για τυχόν παρανομίες στην επικράτεια της ΕΕ.

Την καταψήφιση της τροπολογίας από τη Δεξιά και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος έγραψε:

#Πόλεμος #Ουκρανία: Οι ευρωβουλευτές της #ΝΔ καταψήφισαν τροπολογία της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στο ψήφισμα του ΕΚ για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες, φίλους του #Πουτιν! Αντί να συκοφαντούν με #fakenews τον ⁦ @syriza_gr⁩, οφείλουν να εξηγήσουν γιατί!

Ακολουθούν τα ονομαστικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter