Ευρωμπάσκετ: Η εκπληκτική Πολωνία στα ημιτελικά

Ευρωμπάσκετ: Η εκπληκτική Πολωνία στα ημιτελικά

Η απίθανη Πολωνία απέκλεισε τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς με 90-87 και συμπλήρωσε το κάδρο της τετράδας στο Ευρωμπάσκετ, που ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Βερολίνο.

Οι Πολωνοί προηγήθηκαν με 39-58 στην ανάπαυλα, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης χρειάστηκαν λιγότερο από ένα δεκάλεπτο για να ισορροπήσουν τον τέταρτο προημιτελικό και να προσπεράσουν: 60-61, 73-68.

Όμως η κατάσταση ανατράπηκε και πάλι και η αποβολή του Ντόντσιτς με 5 φάουλ στο 37ο λεπτό έδωσε τη χαριστική βολή στους Σλοβένους, αφού η διαφορά έφτασε τους 9 πόντους στο τελευταίο λεπτό.

Ο Ματέους Πονίτκα πέτυχε ένα σπάνιο triple-double, μόλις το τέταρτο στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ, με 26 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ πέτυχε και καθοριστικά καλάθια στο τέλος. Άξιοι συμπαραστάτες ήταν οι Σκόρερ 26, Σοκολοφσκι 16, Ζισκόφσκι 14.

O Ντόντσιτς τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ ενώ ο Τσάντσαρ ήταν πρώτος σκόρερ της Σλοβενίας με 21.

Η Πολωνία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τους Γάλλους, οι οποίοι νίκησαν νωρίτερα την Ιταλία με 93-85 στην παράταση (κανονικός αγώνας 77-77, αστόχησε ο Φοντέκιο στην εκπνοή).

Στον άλλον ημιτελικό, θα αναμετρηθούν την Παρασκευή η Γερμανία, που χθες απέκλεισε την Εθνική μας με 107-96, και η Ισπανία, νικήτρια επί της Φινλανδίας με 100-90. Η αποστολή της απογοητευμένης ελληνικής ομάδας επέστρεψε ήδη στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter