Ευρωμπάσκετ: Η Ιταλία απέκλεισε τους Σέρβους

Ευρωμπάσκετ: Η Ιταλία απέκλεισε τους Σέρβους
Italy's Alessandro Pajola, right, shouts during the Eurobasket round of sixteen basketball match between Serbia and Italy in Berlin, Germany, Sunday, Sept. 11, 2022. (AP Photo/Michael Sohn)

Θαύμα θαυμάτων στο Βερολίνο: η 4η του Ομίλου του Μιλάνου Ιταλία απέκλεισε τη μέχρι σήμερα αήττητη Σερβία με 94-86 (ημίχρονο 43-46) και έδωσε ραντεβού με τη Γαλλία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ!

Οι Σέρβοι ξέφυγαν από νωρίς με κορυφαίο τον MVP του ΝΒΑ Νίκολα Γιόκιτς, αλλά οι «ατζούρι» αντεπιτέθηκαν μετά το 30-42 και προηγήθηκαν στο 31ο λεπτό με πέντε απανωτά τρίποντα του Μάρκο Σπίσου (74-68), μολονότι έχασαν τον προπονητή τους, Τζανμάρκο Ποτζέκο, που αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στα μέσα της γ’ περιόδου. Ο Ακίλε Πολονάρα πήρε τη σκυτάλη και έφερε τους Ιταλούς στο +12 στο 34ο λεπτό (82-70), σοκάροντας τους 2.000 Σέρβους θεατές. Ένα «τετράποντο» του Γιόκιτς ξανάβαλε τους Σέρβους στο παιχνίδι, αλλά οι Ιταλοί αντέδρασαν με ψυχραιμία, έφτασαν στο 91-79 και ολοκλήρωσαν το θαύμα, μέσα σε τρελό πανηγύρι, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο …Ποτζέκο.

Ο εκπληκτικός Σπίσου, με 22 πόντους, 6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο Μέλι πρόσθεσε 21, ο Φοντέκιο 19 και ο Πολονάρα για τους Ιταλο΄τα.

Οι Γιόκιτς (32), Μίτσιτς (16), Κάλινιτς (12) ξεχώρισαν από την απογοητευτική Σερβία του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Στον προημιτελικό της Τετάρτης, οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν στο Βερολίνο τους Γάλλους. Έχουν οριστικοποιηθεί και τα ζευγάρια Ισπανίας-Φινλανδίας και Σλοβενίας-Πολωνίας, ενώ οι Γερμανοί περιμένουν την Τρίτη την Εθνική μας, εφ’ όσον αυτή νικήσει απόψε τους Τσέχους (21.45).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter