Ευρωμπάσκετ: Με περίπατο οι Γάλλοι στον τελικό

Ευρωμπάσκετ: Με περίπατο οι Γάλλοι στον τελικό
basket/france

Χωρίς την παραμικρή δυσκολία σφράγισε η Γαλλία το εισιτήριό της για τον κυριακάτικο τελικό του Ευρωμπάσκετ: 95-54 τους Πολωνούς, που είχαν τη συμπαράσταση 3 χιλιάδων φιλάθλων στο Βερολίνο.

Η ψαλίδα άνοιξε από νωρίς (34-18 στο ημίχρονο, 64-36 στην γ’ περίοδο) και οι Πολωνοί δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο μεγάλο ραντεβού. Το τελικό +41 είναι η μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία των ημιτελικών των Ευρωμπάσκετ.

Τον χορό έσυραν οι Γιαμπουσέλ (22), Φουρνιέ (10), Οκόμπο (10), Τάρπεϊ (8), Πουαριέ (8), Γκομπέρ (6), ενώ σκόραραν και οι 12 παίκτες του Βενσάν Κολέ. Ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού μέτρησε 6 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Οι Σλότερ και Μίχαλακ ήταν πρώτοι σκόρερς της Πολωνίας, με 9 πόντους.

Οι Γάλλοι είχαν κερδίσει μόνο 2 από τους προηγούμενους ημιτελικούς της Ιστορίας τους σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2011, 2013). Για την Πολωνία, που την Κυριακή θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, ο αποψινός ήταν ο πρώτος ημιτελικός μετά από 51 χρόνια.

Η οικοδέσποινα Γερμανία και η Ισπανία θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό, στον ημιτελικό που αρχίζει στις 21.30 της Παρασκευής. Οι Γερμανοί απέκλεισαν την Εθνική μας στον προημιτελικό της Τρίτης με 107-96.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter