Ευρωμπάσκετ: Μέρα ανασυγκρότησης για την Εθνική

Ευρωμπάσκετ: Μέρα ανασυγκρότησης για την Εθνική

Mέρα ξεκούρασης και ανασυγκρότησης η σημερινή για την Εθνική μπάσκετ στο Μιλάνο, αφού οι νίκες επί της Κροατίας και της Ιταλίας στο ξεκίνημα του Ευρωμπάσκετ επιτρέπουν μία χαλαρότητα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έδωσε στην απογευματινή προπόνηση προαιρετικό χαρακτήρα, οπότε οι περισσότεροι παίκτες θα ξεκουραστούν. Τις επόμενες ημέρες η Εθνική θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις πιο «εύκολες» Μ.Βρετανία (Δευτέρα), Ουκρανία (Τρίτη) και Εσθονία (Πέμπτη), οπότε έχει σχεδόν εξασφαλισμένη την πρωτιά στον Όμιλο.

«Αισθανόμαστε την αγάπη, την εισπράττουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ανταποδώσουμε, ξεκινώντας με τους Έλληνες φιλάθλους που ήρθαν εδώ», έλεγε ο Ιτούδης μετά τον αγώνα με την οικοδέσποινα Ιταλία. Υπολογίζεται ότι στο Μιλάνο βρέθηκαν περίπου 1500-2000 Έλληνες, πολλοί από τους οποίους ήρθαν από τρίτες χώρες. Πολλοί ταξίδεψαν στην Ιταλία μόνο για το εναρκτήριο Σαββατοκύριακο, ενώ υπάρχει κινητοποίηση και στη Γερμανία, εν όψει των αγώνων της τελικής φάσης.

Η Εθνική θα δώσει τον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα της στις 11 Σεπτεμβρίου, στο Βερολίνο, με αντίπαλο μία από τις Πολωνία, Φινλανδία, Τσεχία, Ισραήλ, μάλλον το μεσημέρι. Εφ’ όσον προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά δύο μέρες αργότερα μία από τις Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Σλοβενία (13/9).

Οι -αήττητες όπως και η ελληνική ομάδα- Σερβία και Ισπανία έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την πρωτιά στους Ομίλους της Πράγας και της Τιφλίδας αντίστοιχα.

Στη χθεσινή αναμέτρηση επανεμφανίστηκε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος αγωνίστηκε για 6,5 λεπτά χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις. «Ουσιαστικά, έμεινα εκτός επί δύο μήνες», δήλωσε μετά. «Πέρασα Γολγοθά για να φτάσω έως εδώ. Θα είμαι έτοιμος στους νοκ-άουτ αγώνες».

Οι Κώστας Σλούκας και Ιωάννης Παπαπέτρου αποθεραπεύθηκαν και αγωνίζονται κανονικά εξαρχής, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο κάνει εντατική θεραπεία, ελπίζοντας να βοηθήσει την Εθνική στους αγώνες του Βερολίνου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter