Ευρωμπάσκετ: Πανστρατιά και ξεκούραση για την Εθνική

Ευρωμπάσκετ: Πανστρατιά και ξεκούραση για την Εθνική

Πανστρατιά στις τάξεις των Ελλήνων της Γερμανίας, αλλά και των μπασκετόφιλων από την Ελλάδα και από τρίτες χώρες, έχει σημάνει ο προημιτελικός του Ευρωμπάσκετ την Τρίτη, καθώς και η πιθανότητα πρόκρισης της Εθνικής στην τετράδα της διοργάνωσης.

Η ζήτηση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση με τους Γερμανούς, καθώς και για τους δύο ημιτελικούς που θα διεξαχθούν την Παρασκευή, είναι τεράστια. Τα εισιτήρια για τον κυριακάτικο τελικό έχουν εξαντληθεί, αλλά στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά σε ιστοσελίδες μεταπώλησης, αφού ο αποκλεισμός των Σέρβων, των Λιθουανών και άλλων ματαίωσε αρκετά ταξιδιωτικά σχέδια.

Εάν η ελληνική ομάδα νικήσει τους Γερμανούς στον αγώνα της Τρίτης, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό μία από τις Ισπανία, Φινλανδία. Το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό διεκδικούν Γαλλία-Ιταλία και Σλοβενία-Πολωνία. Ο αποκλεισμός της Σερβίας από τους Ιταλούς έχει προκαλέσει αίσθηση στο Βερολίνο, ενώ το στιγμιότυπο με τον προπονητή των «ατζούρι» Τζανμάρκο Ποτζέκο, που ρίχνεται στην αγκαλιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον φιλάει από τη χαρά του, έγινε viral στο διαδίκτυο.

«Αντιμετωπίζουμε τον Έλληνα ήρωα, που έψαχνε στα σκουπίδια φαγητό για τον ίδιο και για τα αδέλφια του», γράφει η σημερινή Bild. «Σαν παιδί και σαν έφηβος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν άπορος. Τα χρήματα δεν έφταναν, άρα ο Γιάννης μαζί με τα αδέρφια του πουλούσαν γυαλιά ηλίου, ρολόγια και CD στους δρόμους της Αθήνας. Όλοι στην Ελλάδα ελπίζουν ότι θα τους φέρει το χρυσό στο Eυρωμπάσκετ, για πρώτη φορά μετά το 2005. Αυτό θα ήταν τελικά το αίσιο τέλος της οικογένειας με το παράξενο όνομα».

Η Εθνική έχει προγραμματίσει για σήμερα μία χαλαρή απογευματινή προπόνηση. Στο στρατόπεδο της Γερμανίας, που είχε μία παραπανίσια μέρα προετοιμασίας και ανασυγκρότησης, υπάρχει ανησυχία για τους τραυματισμούς των Φραντς Βάγκνερ, Νικ Ουάιλερ-Μπαμπ (γυμνάστηκαν ελαφρά) και για την ίωση του Γιοχάνες Φόιγκτμαν (έμεινε εκτός προπόνησης).

«Δεν ξέρω πώς θα σταματήσω τον Γιάννη. Ελπίζω ότι θα σκεφτώ κάτι μέχρι το τζάμπολ», είπε ο τεχνικός της γερμανικής ομάδας, Γκόρντον Χέρμπερτ, που παλαιότερα είχε δουλέψει στον Άρη. Οι Γερμανοί (5-1) έχουν χάσει μόνο από τη Σλοβενία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter