Ευρωμπάσκετ: Πρόκριση θρίλερ για την εκπληκτική Ισπανία

Ευρωμπάσκετ: Πρόκριση θρίλερ για την εκπληκτική Ισπανία

Στην οχτάδα του Ευρωμπάσκετ για 21η συνεχόμενη φορά προκρίθηκε η εκπληκτική Ισπανία, η οποία νίκησε τους Λιθουανούς στην παράταση με ανατροπή στο Βερολίνο (102-94 κανονικός αγώνας 83-83) και έδωσε ραντεβού στα προημιτελικά με τη νικήτρια του αυριανού αγώνα Φινλανδίας-Κροατίας.

Οι Ισπανοί , που πανηγύρισαν έξαλλα στο παρκέ, μετρούν 10 σερί Ευρωμπάσκετ με συμμετοχή στα ημιτελικά. Απόψε ξεκίνησαν καλά, αλλά οι Λιθουανοί αντεπιτέθηκαν μετά το 20-27 και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 38ο λεπτό, όταν το ματς έγινε θρίλερ. Η διαφορά μειώθηκε στον πόντο, 74-75 και ο Λόπεθ-Αροστέγκι έδωσε προβάδισμα στους Ισπανούς με τρίποντο 1:40 πριν τη λήξη.

Ο Μπραζντέικις απάντησε με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Ουσμάν Γκαρούμπα πέτυχε το 82-81 με φόλοου 16” πριν το τέλος. Ακολούθησε επιθετικό φάουλ του Σαμπόνις στην επαναφορά της μπάλας. Ο Βίλι Ερνανγκόμεθ ευστόχησε σε 1/2 βολές (83-81) στα 15”, ο Γιοκουμπάιτις αστόχησε, αλλά ο Μπραζντέικις ισοφάρισε με εκπληκτικό φόλοου στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας!

Ο ασταμάτητος Λορέντζο Μπράουν πέτυχε 10 μαζεμένους πόντους των Ισπανών στο ξεκίνημα της παράτασης, αλλά το 95-88 έγινε 95-94 με τρίποντα των Λιθουανών. Το αντιαθλητικό φάουλ του Μπραζντέικις στα 29” έδωσε τη χαριστική βολή στους Βορειοευρωπαίους, αφού ο Βίλι Ερναγκόμεθ τελείωσε το ματς με έμμεσο τρίποντο στα 19”.

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού Λούκας Λεκάβιτσιους (15 π.) άλλαξε τον ρυθμό, ενώ ο νυν “πράσινος” Μάριους Γκριγκόνις διακρίθηκε (8 π.). O τέως “ερυθρόλευκος” Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν από τους κορυφαίους, με 18 πόντους. Ξεχώρισαν και οι Μπραζντέικις 17, Γιακουμπάιτις 13, Σαμπόνις 15, ενώ πρώτοι σκόρερς της ανανεωμένης Ισπανίας ήταν οι Μπράουν 28, Β. Ερνανγκόμεθ 21, Χ. Ερνανγκόμεθ 13, Ρούντι 13.

Ανάμεσα στους 13.000 θεατές του αγώνα στην κατάμεστη Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου ήταν και περισσότεροι από 3-4 χιλιάδες Λιθουανοί.

Νωρίτερα εξασφάλισαν με δυσκολία το εισιτήριό τους για τα προημιτελικά η Γαλλία (89-88 την Τουρκία στην παράταση), η Σλοβενία 88-72 (τους Βέλγους) και η Γερμανία (85-79 τους Μαυροβούνιους). Η οικοδέσποινα της τελικής φάσης δίνει ραντεβού με την Εθνική μας την Τρίτη, εφ’ όσον η Εθνική μας νικήσει το βράδυ της Κυριακής τους Τσέχους. Στον αυριανό νοκ-άουτ αγώνα θα παίξει κανονικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter