Ευρωπαϊκό δημοσιογραφικό χαστούκι στην κυβέρνηση για τη δίωξη Βαξεβάνη

Ευρωπαϊκό δημοσιογραφικό χαστούκι στην κυβέρνηση για τη δίωξη Βαξεβάνη

Μετά την ανακοίνωση-καταπέλτη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για τη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη είχαμε και την πρώτη επίσημη ευρωπαϊκή αντίδραση και συγκεκριμένα του αρμόδιου Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελευθερίας του Τύπου και των ΜΜΕ (ECPMF).

Η πρώτη αντίδραση ήρθε μέσω του Twitter όπου σε ερώτηση χρήστη προς το ECPMF, αν είναι αποδεκτό για μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση να προσπαθεί να φιμώσει τον Κώστα Βαξεβάνη για την αποκάλυψη της συμμετοχή τους στο σκάνδαλο Novartis, η πρώτη αντίδραση ήταν περισσότερο από σαφής:

«Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Ο περιορισμός της εργασίας των δημοσιογράφων είναι απαράδεκτος για κάθε χώρα. Ανησυχούμε για τις γενικές τάσεις στην επιδείνωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Προφανώς για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη με όλες τις ενέργειές της απομακρύνει τη χώρα τόσο από τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές όσο και από τη δημοκρατία…

Ακολουθούν οι αναρτήσεις:

Η ερώτηση:

hey  @ECPMF, the greek government tries to silence @KostasVaxevanis
for revealing their participation in the Novartis scandal. Is this acceptable for an EU country? #με_τον_Βαξεβανη

(Γεια @ECPMF, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει τον @KostasVaxevanis
για την αποκάλυψη της συμμετοχής τους στο σκάνδαλο Novartis. Είναι αυτό αποδεκτό για μια χώρα της ΕΕ; #με_τον_Βαξεβάνη)

Η απάντηση του ECPMF

Hi! Short answer is no. Restricting the work of journalists is unacceptable for any country. We are concerned about general trends in the deterioration of media freedom in Greece, and we are following the situation closely.
(Γεια! Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Ο περιορισμός της εργασίας των δημοσιογράφων είναι απαράδεκτος για κάθε χώρα. Ανησυχούμε για τις γενικές τάσεις στην επιδείνωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση.)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter