Ευρωπαϊκό «φρένο» στην Twitter και τον Έλον Μασκ ζητά η Γερμανία

Ευρωπαϊκό «φρένο» στην Twitter και τον Έλον Μασκ ζητά η Γερμανία

Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθηνε την Πέμπτη η Γερμανία, ώστε να θέσει υπό έλεγχο τις δραστηριότητες της εταιρίας Twitter και παράλληλα να εξετάσει το ενδεχόμενο ρύθμισης «απότομων» και «αυθαίρετων» αποφάσεων της τελευταίας, στο φόντο του αποκλεισμού δημοσιογράφων από την πλατφόσρμα  κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από την ανάληψη της εξουσίας από τον Έλον Μασκ, με τον γερμανό υφυπουργό για τον Ανταγωνισμό να βλέπει «απειλή για την ελευθερία του λόγου».

Ειδικότερα, ο αρμόδιος υφυπουργός για τον Ανταγωνισμό, Σβεν Γκίγκολντ, σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρθηκε σε περιστατικά όπως η πρόσφατη αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων και η επιβολή περιορισμών στην πρόσβαση σε ορισμένα links, και την κάλεσε να ξεκινήσει έρευνα, ώστε να αποτρέψει παρόμοιες συμπεριφορές του Twitter που θα παραβιάζουν τον ανταγωνισμό.

«Γενικοί όροι και κανόνες που αλλάζουν κάθε ώρα, αλλοπρόσαλλες δικαιολογίες για εκτεταμένους περιορισμούς σε links και το μπλοκάρισμα δημοσιογράφων απειλούν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και συνιστούν κίνδυνο για τη ελευθερία της έκφρασης, της πληροφόρησης και του Τύπου», γράφει ο γερμανός αξιωματούχος, που έχει αναρτήσει την επιστολή του και στο Twitter.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, ούτε η Twitter ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν σχολιάσει την επιστολή του γερμανού υφυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά της Twitter τον Οκτώβριο από τον επιχειρηματία έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνοδεύτηκε από χάος και διαμάχες. Οι αλλαγές του Δεκεμβρίου στην πολιτική απορρήτου και η αρχική αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων προκάλεσε την καταδίκη των μέτρων από δημοσιογραφικούς οργανισμούς, οργανώσεις και αξιωματούχους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή: Euractiv

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Νέα αναστολή λειτουργίας λογαριασμού δημοσιογράφου στο twitter από τον Ίλον Μασκ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter