Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: «Χρυσή» η Ντρισμπιώτη στα 35 χιλιόμετρα βάδην (Video)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: «Χρυσή» η Ντρισμπιώτη στα 35 χιλιόμετρα βάδην (Video)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε στα 38 της η βαδίστρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! Ένα μήνα μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 35 χλμ βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου τερμάτισε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, μοιράζοντας φιλιά σε συναθλητές, φίλους και απλούς φιλάθλους, πριν χαθεί στην αγκαλιά του συζύγου της.

Η επίδοσή της ήταν 2ω47:00 και η νίκη της πολύ άνετη, αφού η Ισπανία Ρακέλ Γκονθάλεθ έφτασε στο νήμα περίπου 2 λεπτά αργότερα (2:49.10). Η Ουγγαρέζα Βικτόρια Μάνταρας συμπληρώνει το βάθρο (2:49.58).







Η Ντρισμπιώτη, που ήταν 8η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο, είχε μείνει αρχικά εκτός σχεδιασμού, λόγω …ηλικίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης εργάζεται ως σερβιτόρα στην ταβέρνα του πατέρα της στη Θεσσαλία.

Η Κυριακή Φιλτισάκου δεν μπόρεσε να τερματίσει, αφού αντιμετώπισε γυναικολογικά προβλήματα και εγκατέλειψε στα μισά της κούρσας.

O ελληνικός στίβος ελπίζει να πανηγυρίσει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο απόψε, από τον χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου στον τελικό του άλματος εις μήκος (20.:27). Η Κατερίνα Στεφανίδη αγωνίζεται αύριο στον τελικό του επί κοντώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter