Ευρωπαϊκό στίβου: Απίθανος Καραλής, ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ με 5,87μ.

Ευρωπαϊκό στίβου: Απίθανος Καραλής, ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ με 5,87μ.
ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο εκπληκτικός Εμμανουήλ Καραλής “πέταξε” στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που τελείωσε απόψε στη Ρώμη, στα 5,87μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο πίσω από τον τρομερό νικητή Ντουμπλάντις.

Ο Καραλής ξεκίνησε περνώντας τα 5,50μ και τα 5,65μ με την πρώτη προσπάθεια. Στη συνέχεια πέρασε με την 1η προσπάθεια και τα 5,75μ παραμένοντας στην πρώτη τριάδα. Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός και είναι χαρακτηριστικό ότι στα 5,82μ δοκίμασαν 9 αθλητές!

Εκεί ο Καραλής πέρασε το ύψος με τη 2η προσπάθεια και στο επόμενο ύψος τα 5,87μ συνέχισαν 5 αθλητές (Ντουμπλάντις, Σασμά, Καραλής, Ζέρνιγκελ, Κολέ). Εκεί ο Ελληνας πρωταθλητής έκανε ατομικό ρεκόρ (είχε 5,86μ) με την 1η προσπάθεια, επίδοση που του εξασφάλισε μία θέση στο βάθρο, αφού απέμεινε μόνος αντίπαλος του ο ανίκητος Ντουμπλάντις.

Στα 5,92μ ο τρομερός Καραλής προσπάθησε να καταρρίψει και το πανελλήνιο ρεκόρ του Φιλιππίδη (5,91μ). Δεν τα κατάφερε στη 1η προσπάθεια και μετά δοκίμασε χωρίς επιτυχία στα 5,97μ και άφησε την τελευταία προσπάθεια του για πρώτη φορά σε άλμα πάνω από τα 6 μέτρα (6,02μ.) το οποίο δεν πέρασε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter