Ευρωβουλευτής Πράσινων: «Δεν είδα δημοσιογράφους να φοβούνται τόσο όσο στην Ελλάδα»

Ευρωβουλευτής Πράσινων: «Δεν είδα δημοσιογράφους να φοβούνται τόσο όσο στην Ελλάδα»

Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου βρέθηκε το documentonews.gr με αφορμή τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία της μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλιζία. Από το βήμα της βουλής, η ευρωβουλευτής των Πρασίνων Γκουεντολάιν Ντελμπό-Κόρφιλντ αφότου έκανε ειδική μνεία στην δολοφονημένη δημοσιογράφο υπογράμμισε με τον πιο ωμό τρόπο τη κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, λέγοντας πως «δεν είδα δημοσιογράφους να φοβούνται τόσο όσο στην Ελλάδα».

Ο Κώστας Αρβανίτης ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πιάνοντας το νήμα της συζήτησης δήλωσε ότι η αναζήτηση των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας της μαλτέζας δημοσιογράφου «πάει πολύ αργά» ενώ τόνισε πως «δικάζονται ακόμη και σήμερα συγγενείς της Γκαλίτσια» στη Μάλτα.

Ακολούθως, ο ίδιος κατηγόρησε τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ πως έχει πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Καθότι από τη μία το ΕΛΚ ασκεί δριμεία κριτική όταν οι υποθέσεις αφορούν κυβερνήσεις άλλων πολιτικών οικογενειών και από την άλλη σιωπά όταν στο επίκεντρο βρίσκεται μια δεξιά κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας παράλληλα την υπόθεση του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Εν συνεχεία, ο Αρβανίτης ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη για όλους τους δολοφονηθέντες δημοσιογράφους, όχι μόνο της Γκαλίτσια ή του Καραϊβάζ, παραθέτοντας μια σειρά από πανομοιότυπες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης: 

Μάλτα: Παραδέχτηκαν την ενοχή τους για την δολοφονία της δημοσιογράφου Γκαλίζια οι κατηγορούμενοι

Ο Κώστας Βαξεβάνης και η μαλτέζα δημοσιογράφος Daphne Caruana Galizia στο βιβλίο του Συμβουλίου της Ευρώπης «Για τη βελτίωση της ασφάλειας των δημοσιογράφων στην Ευρώπη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter