Ευρωεκλογές 2019: Παράταση για αιτήσεις από τους Έλληνες κατοίκους της ΕΕ

Ευρωεκλογές 2019: Παράταση για αιτήσεις από τους Έλληνες κατοίκους της ΕΕ

Παρατείνεται μέχρι και τις 5 Απριλίου 2019, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο έδαφος των κρατών -μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που θα καταρτίσει το υπουργείο Εσωτερικών και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαΐου 2019.

Οι Ελληνες εκλογείς θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και στις οικείες ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές αρχές στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 

Οι Έλληνες κάτοικοι της ΕΕ θα ψηφίσουν σε εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν σε ορισμένες πόλεις της χώρας που διαμένουν. Kατά τα άλλα ισχύει η υπ’ αριθ. 4365/22.1.2019 (B’ 196) Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, με την οποία καθορίζεται το περιεχόμενο και ο τρόπος υποβολής της αίτησης.

Επισημαίνεται ότι ειδικά για τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η προθεσμία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 10 Απριλίου 2019.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter