Ευρωεκλογές: Λήγει η προθεσμία για τους Έλληνες που μένουν στην ΕΕ – Μόνο αν υποβάλλουν την αίτηση θα ψηφίσουν τον Μάιο

Ευρωεκλογές: Λήγει η προθεσμία για τους Έλληνες που μένουν στην ΕΕ – Μόνο αν υποβάλλουν την αίτηση θα ψηφίσουν τον Μάιο

Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχουν οι Έλληνες που διαμένουν σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υποβάλουν αίτηση ώστε να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές σε πόλεις των κρατών μελών της ΕΕ που διαμένουν μόνιμα ή θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας.

Η αίτηση υποβάλλεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και συμπληρώνεται είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είτε από την οικεία διπλωματική αρχή. 

Σε κατάλληλα διαμορφωμένη σελίδα καταχωρούνται με λατινικούς χαρακτήρες τα στοιχεία της σημερινής διεύθυνσής του (πόλη, οδός, αριθμός, ΤΚ, τηλέφωνο, e-mail) και επιλέγεται από προκαθορισμένη λίστα, η πόλη, σε εκλογικό τμήμα της οποίας επιθυμεί να ψηφίσει. Η αίτηση εκτυπώνεται εις τριπλούν μέσω του συστήματος. 

Ο εκλογέας υποβάλει αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου ή ταχυδρομικώς, τα τρία αντίγραφα της αίτησης – δήλωσης μαζί με φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της τελευταίας σελίδας του διαβατηρίου του (ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία καταχωρούνται τα στοιχεία του κατόχου) στην οικεία πρεσβευτική ή προξενική αρχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter