Ευρωκοινοβούλιο: «Αξιοθρήνητη η συμπεριφορά του Λαγού» γράφει σε επιστολή του προς τον Σασόλι ο Βέμπερ

Ευρωκοινοβούλιο: «Αξιοθρήνητη η συμπεριφορά του Λαγού» γράφει σε επιστολή του προς τον Σασόλι ο Βέμπερ

Το Ευρωκοινοβούλιο αναζητά τη διαδικασία και την πλατφόρμα με βάση την οποία θα χειριστεί τη Χρυσή Αυγή, μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών βάση της οποίας χαρακτηρίζεται «εγκληματική οργάνωση»

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές κατά των δύο ευρωβουλευτών της ενώ πέραν της διαδικασίας για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού η συμπεριφορά του προκαλεί αντιδράσεις. 

Επιστολή στον Πρόεδρο Σασόλι, καταγγέλλοντας την συμπεριφορά του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού έστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ. 

Σύμφωνα με τον Μ. Βέμπερ, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην χρυσαυγίτης επιτέθηκε στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου – και όχι μόνο. Ο επικεφαλής του ΕΛΚ ζητά από τον Πρόεδρο Σασόλι «να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε η κατάπτυστη συμπεριφορά να μην επαναληφθεί ξανά».

«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην απαράδεκτη συμπεριφορά ενός μη ενταγμένου σε κάποια πολιτική ομάδα ευρωβουλευτή, του Ιωάννη Λαγού, προς μέλος της Ομάδας του ΕΛΚ, την κ. Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου», σημειώνει ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. «Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2020, σχετικά με τη δίκη του ελληνικού ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία ότι ήταν εγκληματική οργάνωση, ο κ. Λαγός απευθύνθηκε δημόσια στην κα Ασημακοπούλου με προσβλητικά σχόλια που βασίζονται στον ισχυρισμό της συμμετοχής της σε αυτό που ο κ. Λαγός χαρακτηρίζει ως μια πολιτική “συνωμοσία εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής”».

Επιπλέον, στην ομιλία του στην ολομέλεια στις 5 Οκτωβρίου 2020, «ο κ. Λαγός τόλμησε να κατηγορήσει την Ομάδα ΕΛΚ ότι κοροϊδεύει τη Δημοκρατία και αποκάλεσε τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ως “πολιτικό αλήτη” για το ρόλο του στο να φέρει το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Αυτές οι παρατηρήσεις υπερέβησαν τα όρια του υπεύθυνου πολιτικού λόγου, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Επιπλέον, η συμπεριφορά του κ. Λαγού είναι ακόμη πιο ακατάλληλη μετά την απόφαση που ανακοινώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Εφετείο Αθηνών, η οποία καταδίκασε το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση υπό τον μανδύα ενός πολιτικού κόμματος», σημειώνει.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα τη Δημοκρατία ενάντια στον φασισμό και αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνδεθεί με τις αξίες του οίκου μας. Επομένως, σύμφωνα με το άρθρο 175 του Κανονισμού μας, σας ζητώ να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε αυτή η κατάπτυστη συμπεριφορά να μην επαναληφθεί ξανά», καταλήγει ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/10/09/5f8057fc825e634b81741295.pdf

Παραλήρημα του Γιάννη Λαγού 

Την Πέμπτη, ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στο Εφετείο ανέφερε ότι ο πελάτης του «θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Πήγαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησαν την άρση της ασυλία του στο Ευρωκοινοβούλιο». «Σύντροφοι χάσατε. Χρειάζεται αμετάκλητη απόφαση. Εκεί θα παραμείνει ο Λαγός».

Νωρίτερα χθες, ο Γιάννης Λαγός με δήλωσή του έκανε λόγο για «χούντα», ενώ συμπλήρωσε πως το πρωί της Δευτέρας θα βρίσκεται στο Εφετείο. Ωστόσο η παρουσία του εκεί θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα του τεστ κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκε.

«Εάν δεν βγει θετικό το τεστ κορονοϊού που έκανα, την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα είμαι στο δικαστήριο. Έχω δικαίωμα λόγου. Θα ακουστούν όλα. Γκρεμίζοντας την χούντα τους. Σας περιμένω εκεί. Ακόμα και μόνος όμως θα πάω!», ανέφερε ακόμη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter