Ευρωλίγκα: Αφιέρωμα στο “σύμβολο” της Λιμόζ, Ρισάρ Ντακουρί (videos)

Ευρωλίγκα: Αφιέρωμα στο “σύμβολο” της Λιμόζ, Ρισάρ Ντακουρί (videos)

H Ευρωλίγκα θυμάται τον Ρισάρ Ντακουρί και οι ρομαντικοί του αθλήματος νοσταλγούν.

Της Eurohoops Team/ info@eurohoops.net

Ήταν ο καλύτερος Γάλλος παίκτης της γενιάς του και μπορεί περήφανα να λέει πως συνέδεσε το όνομα του με την Λιμόζ όσο κανένας. Ο θρυλικός Ρισάρ Ντακουρί είναι ο επόμενος στη λίστα των αφιερωμάτων της Ευρωλίγκα με τίτλο “101 Greats“, που έχουν ως στόχο να διδάξουν τους νεότερους και να υπενθυμίσουν στους παλαιότερους.

Σκόρερ ολκής, όντας ένα σούτινγκ γκαρντ μπροστά από την εποχή του, ο Ντακουρί έχει μείνει στην μνήμη των Ελλήνων για τις μάχες του με τον Νίκο Γκάλη, τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε εθνικών ομάδων. Βέβαια, στην λοιπή Ευρώπη ο Γάλλος έχει αποτυπωθεί ως ο αρχηγός της Λιμόζ στην πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα κατάκτηση της Ευρωλίγκα, το 1993, με αντίπαλο την Μπενετόν του Τόνι Κούκοτς στο Σ.Ε.Φ.!

Aγωνίστηκε στο “Beaublanc” από 1978 μέχρι και το 1996, καταφέρνοντας σε αυτό το διάστημα να κατακτήσει μεταξύ άλλων δύο Κύπελλα Κόρατς, ένα Κύπελλο Σαπόρτα, οκτώ πρωταθλήματα και επτά κύπελλα Γαλλίας. Το 2010 δέχθηκε την ύψιστη τιμή, βλέποντας την φανέλα με το νο7 να αποσύρεται από την Λιμόζ, σε μια τελετή αφιερωμένη σε εκείνον και την προσφορά του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter