Ευρωλίγκα: Οδεύουν για αρνητικό ρεκόρ 15ετίας οι ελληνικές ομάδες! (πίνακες)

Ευρωλίγκα: Οδεύουν για αρνητικό ρεκόρ 15ετίας οι ελληνικές ομάδες! (πίνακες)

Οι δυο ήττες των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην 22η αγωνιστική της φετινής Ευρωλίγκας εκτός από τις αρνητικές συνέπειες στην βαθμολογία χειροτέρευσαν ακόμα περισσότερο την συνολική συγκομιδή τους.

Tου Στέλιου Τορομανίδη/ info@eurohoops.net

Πιο συγκεκριμένα, πλέον με τους “ερυθρόλευκους” να βρίσκονται στο 12-10 ρεκόρ (6η θέση) και τους “πράσινους” να έχουν 9-13 (12η θέση), οι ελληνικές ομάδες μετρούν 21 νίκες και 23 αποτυχίες σε σύνολο στην διοργάνωση. Ήτοι σημαίνει πως έχουν επικρατήσει σε λιγότερο από τους μισούς αγώνες (47,7%), κάτι που έχει συμβεί μόνο δυο φορές στο παρελθόν, με τελευταία πριν από 15 χρόνια!

Οι δυο “αρνητικές” σεζόν των ελληνικών ομάδων μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα

Το μακρινό 2003-2004 οι εκπρόσωποι της “γαλανόλευκης” στο θεσμό ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις μιας σεζόν με αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής νικών. Τότε και οι τρεις ελληνικές ομάδες δεν είχαν θετικό πρόσημο στο φινάλε σεζόν, καθώς το “τριφύλλι” είχε 9-11 ρεκόρ, οι Πειραιώτες μέτρησαν 8-12 και η ΑΕΚ μόλις 1 ροζ φύλλο αγώνα και 13 αποτυχίες. Σύνολο; 23 νίκες και 31 ήττες! Εννοείται ότι καμιά δεν προκρίθηκε στο Final Four του Τελ Αβίβ, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να φτάνουν μέχρι το Top 16, ενώ η “ένωση” αποκλείστηκε στην κανονική περίοδο.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter