Ευρωλίγκα: Οι αντιδράσεις των παικτών στην επίθεση του Λαμόνικα

Ευρωλίγκα: Οι αντιδράσεις των παικτών στην επίθεση του Λαμόνικα

Η είδηση της επίθεσης στον Λουίτζι Λαμόνικα και τους λοιπούς διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα έχει συγκλονίσει μερικούς από τους παίκτες της Ευρωλίγκας.

Η περιπέτεια των διαιτητών Λαμόνικα, Γιάβορ και Μογκουλκότς είχε αίσιο τέλος, καθώς μόνο ο πρώτος τραυματίστηκε -ευτυχώς ελαφρά- μετά και την επίθεση κουκουλοφόρων στο ταξί που τους μετέφερε από το ΟΑΚΑ στο ξενοδοχείο τους. Λαμόνικα για την επίθεση: “Ηλίθιοι υπάρχουν παντού”

Η είδηση αυτή συγκλόνισε όλο το μπασκετικό κόσμο και φυσικά πολλούς από τους παίκτες της Ευρωλίγκας. Μάλιστα, κάτω από το σχετικό ποστ του Eurohoops στο Instagram, ο Ουίλ Κλάιμπερν και ο Τζόρνταν Θίοντορ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το περιστατικό αυτό. ”Αυτό είναι τρελό! Τί πάει λάθος με τον κόσμο;”, σχολίασε ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και νυν της Ούνικς πρόσθεσε: ”Είναι τραγικό”.

Ο Μάικ Τζέιμς πόσταρε μία φωτογραφία του Λαμόνικα και με ένα μακροσκελές κείμενο στάθηκε στο πλευρό του Ιταλού ρέφερι: “Προσεύχομαι για ταχεία ανάρρωση. Δεν υπάρχει χώρος στο άθλημά μας ή στη λίγκα για τέτοιες πράξεις βίας. Όποιοι εκεί έξω επέλεξαν να χτυπήσει κάποιον που προσωπικά θεωρώ φίλο μου, θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή. Δουλειά των φιλάθλων είναι να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Γίνομαι έξαλλος όταν τα πράγματα πηγαίνουν λάθος και χαίρομαι όταν τα πράγματα πηγαίνουν σωστά. Ποτέ δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με σωματική βία οι καταστάσεις. Τραγικό, απλά τραγικό”.

Στην ίδια δημοσίευση, ο Σέιν Λάρκιν συμφώνησε με τον Τζέιμς, γράφοντας τα εξής: ”Τρελό. Έχω μεγάλο πάθος για το παιχνίδι, αλλά αν γίνεται σωματικό, τότε είναι απαράδεκτο. Οι παίκτες χάνουν σουτ, οι διαιτητές σφυρίγματα. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Κανείς δεν είναι τέλειος. Οι παίκτες είναι στο πλευρό του Λαμόνικα”.

Σε ανάλογο ύφος και οι Μπράιαντ Ντάνστον και Μπόμπι Μπράουν, με τον πρώτο να σχολιάζει ”είναι πραγματικά γελοίο” και ο δεύτερος ”Απογοητευτικό”, με τον Κάιλ Χάινς να συμπληρώνει: ”Ποτέ δεν είναι απάντηση η βία. Εύχομαι στον Λουίτζι Λαμόνικα ταχεία ανάρρωση. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες πράξεις στο παιχνίδι μας”.

Φυσικά, στο πλευρό του θύματος και η Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας:
”Καταδικάζουμε όλες τις μορφές βίας απέναντι στον οποιοδήποτε. Δεν
υπάρχει χώρος στον αθλητισμό για αυτά. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον
Λουίτζι Λαμόνικα και του στέλνουμε στη στήριξή μας”.

https://www.instagram.com/p/B83dcZkgqye/

View this post on Instagram

There’s no place in our game for that‼️

A post shared by Eurohoops.net (@eurohoops_official) on

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter