Ευρωλίγκα: Τα 10 υψηλότερα συμβόλαια για τη σεζόν 2019-2020!

Ευρωλίγκα: Τα 10 υψηλότερα συμβόλαια για τη σεζόν 2019-2020!

Η Ευρωλίγκα βιώνει μία ιστορική μεταγραφική περίοδο με δεκάδες εκατομμύρια να πέφτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! Το Eurohoops παρουσιάζει τα 10 υψηλότερα συμβόλαια για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Η Ευρωλίγκα της σεζόν 2019-2020 κάνει τζάμπολ στις 3 Οκτωβρίου και το μπασκετικό κοινό θα απολαύσει εντός παρκέ σπουδαίους παίκτες που έβαλαν την υπογραφή τους σε ιδιαιτέρως παχυλά συμβόλαια.

Άλλωστε, οι νέοι κανονισμοί στο πρωτάθλημα της Κίνας σε συνδυασμό με τις “SuperMax” συμφωνίες στο ΝΒΑ, μετέτρεψαν την Ευρωλίγκα σε έναν εξαιρετικό προορισμό για αθλητές που θέλησαν να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο αλλά και αυξημένες απολαβές.

Η Μπαρτσελόνα ήταν χωρίς αμφιβολία μία από τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στην αγορά, την ώρα που αρκετοί ακόμα σύλλογοι έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανανεώσουν ή να αποκτήσουν παίκτες κορυφαίου επιπέδου.

Το Eurohoops παρουσιάζει τα υψηλότερα συμβόλαια της Ευρωλίγκας! Τα ποσά τα οποία θα διαβάσετε στη συνέχεια του άρθρου αφορούν τις “καθαρές” απολαβές και είναι προσαρμοσμένα σε δολάρια…

Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα) – 5.400.000 $

Έπειτα από πέντε διαδοχικές σεζόν στο ΝΒΑ και συνολικά 359 συμμετοχές, ο Νίκολα Μίροτιτς πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και να επιστρέψει στην Ευρώπη. Δεν θα το κάνει για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ήταν η τελευταία του ομάδα στην Ευρωλίγκα, αλλά για τη Μπαρτσελόνα!

Η διοίκηση των Καταλανών δημιούργησε ένα… τρομακτικό ρόστερ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και ο Νίκολα Μίροτιτς είναι ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Eurohoops, οι ετήσιες απολαβές του θα φτάνουν τα 5.4 εκατομμύρια δολάρια και τον μετατρέπουν στον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της διοργάνωσης!

Στα 28 του χρόνια, ο Μαυροβούνιος φόργουορντ διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και επιλέγει να έρθει στην Ευρωλίγκα, έπειτα από μία σεζόν με μέσο όρο 15.2 πόντους και 7.4 ριμπάουντ με Μπακς και Πέλικανς.

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι) – 4.000.000 $

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Αλεξέι Σβεντ δεν χρειάζονται! Έχουμε να κάνουμε με έναν από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ο οποίος τα τελευταία 3 χρόνια φοράει τη φανέλα της Χίμκι, απολαμβάνοντας τις αποδοχές ενός ηγεμονικού συμβολαίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος γκαρντ βλέπει κάθε χρόνο να προστίθενται στον τραπεζικό του λογαριασμό 4 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή ένα ποσό που μέχρι πρότινος τον έφερνε στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το συμβόλαιο του Σβεντ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020 και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ποιες θα είναι οι προθέσεις της διοίκησης της Χίμκι. Ο 31χρονος γκαρντ πήρε μέρος σε 14 αγώνες την περσινή σεζόν και μέτρησε 23.3 πόντους και 6.6 τελικές πάσες κατά μέσο όρο.

Έντι Ταβάρες (Ρεάλ Μαδρίτης) – 3.000.000 $

Ο Έντι Ταβάρες πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 και μέσα σε λίγους μήνες απέδειξε πως αποτελεί μία απαραίτητη μονάδα για τη σωστή λειτουργία της ομάδας.

Αυτός είναι ο λόγος που πριν λίγες εβδομάδες, έβαλε την υπογραφή του σε ένα εντυπωσιακό συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, με συνολικές απολαβές που φτάνουν τα 15 εκατομμύρια δολάρια! Τα 3 εκατομμύρια ετησίως, τον φέρνουν στην 3η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων και αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για όλα όσα προσφέρει εντός παρκέ.

Ο Ταβάρες αγωνίστηκε σε 34 αγώνες στην περσινή Ευρωλίγκα και παρά το γεγονός πως έμενε εντός παρκέ για λιγότερα από 20 λεπτά, σημείωσε κατά μέσο όρο 7.4 πόντους (79.4% δίποντα), 6.2 ριμπάουντ και 1.7 μπλοκ, με επιβλητική παρουσία σε επίθεση και άμυνα.

Νάντο Ντε Κολό (Φενέρμπαχτσε) – 2.600.000 $

Ο Νάντο Ντε Κολο αλλάζει χώρα, αλλάζει ομάδα αλλά όχι και διοργάνωση! Παρά το δεδομένο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ και τους πρωταθλητές Ράπτορς, ο Γάλλος γκαρντ επέλεξε να παραμείνει στην Ευρωλίγκα και να φορέσει τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές επιτυχίες του τουρκικού συλλόγου και του Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι, που έπεισε τον παίκτη να βάλει την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο. Φυσικά, σε αυτό βοήθησαν και τα 2.6 εκατομμύρια δολάρια ετησίως!

Ο Ντε Κολό έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως αξίζει και με το παραπάνω αυτό το ποσό. Έχει αναδειχθεί MVP της Ευρωλίγκας (2016), έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο (2016, 2019) και μετράει κατά μέσο όρο 16 πόντους και 3.6 ασίστ σε συνολικά 168 συμμετοχές.

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός) 2.550.000 $

O ηγέτης του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών σε ολόκληρη την Ευρώπη, με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021. Αν αναλογιστεί κανείς την υψηλότατη φορολογία αλλά και τη βαθιά οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, αντιλαμβάνεται τη “θυσία” της διοίκησης των “πρασίνων”.

Ο Καλάθης ωστόσο συνδυάζει αγωνιστικά στοιχεία που σπάνια συναντάει κανείς σε παίκτη και αξίζει την οικονομική υπέρβαση. Είναι ο κορυφαίος δημιουργός της Ευρωλίγκας και κάτοχος του σχετικού ρεκόρ με μέσο όρο 8.7 τελικές πάσες σε μία σεζόν (2017-2018), ορίζει τον ρυθμό στην επίθεση και “πνίγει” με την άμυνα του τους αντίπαλους γκαρντ.

Οι αποδοχές του ξεπερνούν τα 2.5 εκατομμύρια, περίπου ένα εκατομμύριο υψηλότερες από αυτές του Τζίμερ Φριντέτ (1.65 εκ.), με τους δύο παίκτες να συνθέτουν ένα… τρομακτικό αλλά και πανάκριβο δίδυμο κοντών.

Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε) – 2.430.000 $

Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, ο Γιαν Βέσελι ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Φενέρμπαχτσε. Έπειτα από την έλευση του Νάντο Ντε Κολό ωστόσο, ο Τσέχος σέντερ υποχώρησε στη δεύτερη θέση αλλά αυτό δεν πρέπει να τον στεναχωρεί ιδιαιτέρως, από τη στιγμή που βλέπει 2.430.000 $ να προστίθενται κάθε χρόνο στον λογαριασμό του.

Έχουμε να κάνουμε άλλωστε με τον MVP της Ευρωλίγκας για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 αλλά και έναν από τους πλέον κυρίαρχους παίκτες σε επίθεση και άμυνα.

Ο Βέσελι θα είναι ο βασικός σέντερ σε μία σπάνιας ποιότητας πεντάδα που θα περιλαμβάνει ακόμα τα ονόματα των Κώστα Σλούκα, Νάντο Ντε Κολό, Νίκολα Κάλινιτς και Ντέρικ Γουίλιαμς! Ο ίδιος εξασφάλισε το βραβείο του πολυτιμότερου έπειτα από μία σεζόν που είχε 12.3 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1.4 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ Μαδρίτης) – 2.200.000 $

Ο επί σειρά ετών ηγέτης και σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, θα μείνει πιθανότατα στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους που επέλεξαν να μείνουν για πάντα στα μέρη μας, αδιαφορώντας για το πολύ έντονο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ.

Το νυν συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2021, όταν δηλαδή ο Γιουλ θα διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, κάτι που σημαίνει πως οι πιθανότητες να αγωνιστεί στον “μαγικό κόσμο” είναι απειροελάχιστες.

Ο Ισπανός γκαρντ φοράει τη φανέλα της “βασίλισσας” τα τελευταία 12 χρόνια, έχει πανηγυρίσει όλους τους πιθανούς τίτλους και έχει 2.2 εκατομμύρια λόγους να παραμείνει κάτοικος Μαδρίτης. Δεν προέρχεται από μία χρονιά ανάλογη των δυνατοτήτων του (10.5 πόντοι – 4 ασίστ) αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τη συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια…

Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Αρμάνι Μιλάνο) – 2.000.000 $

O Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε τη δυνατότητα να παραμείνει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για ακόμα μία σεζόν, έναντι 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο επέλεξε να αποχωρήσει για… άλλες πολιτείες.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα αγωνιστική περίοδος θα τον βρει στην Αρμάνι Μιλάνο του Έτορε Μεσίνα, εκεί όπου αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο με στόχο να οδηγήσει – επιτέλους – τον ιταλικό σύλλογο σε κάποια Ευρωπαϊκή επιτυχία. Για την ακρίβεια, ο “Chacho” έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με συνολικές απολαβές που φτάνουν τα 6.5 εκατομμύρια.

Στα 33 του χρόνια, ο Σέρχιο συνδυάζει εμπειρία, ταλέντο, εκτελεστική και δημιουργική ικανότητα μαζί με ηγετικά προσόντα. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που ανάγκαζαν τη διοίκηση της Μιλάνο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Κώστας Σλούκας (Φενέρμπαχτσε) – 2.000.000 $

Ο Κώστας Σλούκας είχε το δικαίωμα να αποχωρήσει από τη Φενέρμπαχτσε το φετινό καλοκαίρι αλλά δεν το έκανε! Προτίμησε να παραμείνει στον σύλλογο της Τουρκίας που του παρέχει οικονομική ασφάλεια, ένα συμβόλαιο ύψους 2 εκατομμυρίων αλλά και ένα ρόστερ που εγγυάται την παρουσία στο Final 4 της επόμενης σεζόν.

Ο Έλληνας γκαρντ προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του τόσο σε εκτέλεση (11.8 πόντοι, 45% τρίποντο) όσο και σε δημιουργία (4.8 ασίστ), με αποτέλεσμα αρκετές ομάδες (Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ) να δείξουν ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Καμία από αυτές ωστόσο δεν τον έπεισε…

Στα 29 του χρόνια, ο Σλούκας διανύει με τη σειρά του την καλύτερη περίοδο της επαγγελματικής του καριέρας και υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και θα επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης.

Κόρι Χίγκινς και Άλεξ Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα) – 2.000.000 $

Ούτε ο πλέον αισιόδοξος φίλος της Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως η διοίκηση θα καταφέρει να ολοκληρώσει τόσα πολλά και σημαντικά “deals” μέσα στο ίδιο καλοκαίρι.

Η αρχή έγινε με τον Κόρι Χίγκινς, ο οποίος πείστηκε να αποχωρήσει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που “αγγίζουν” τα 2.000.000! Ακριβώς το ίδιο ποσό θα λάβει και ο Άλεξ Αμπρίνες που στα 25 του χρόνια αποχωρεί από το ΝΒΑ για να φορέσει εκ νέου τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως η Μπάρτσα και η Φενέρ είναι οι δύο μοναδικές ομάδες με τριπλή παρουσία στη συγκεκριμένη λίστα! Απόλυτα φυσιολογικά, έχουν δημιουργήσει τις δύο καλύτερες 5άδες στη φετινή Ευρωλίγκα και είναι δύο από τα βασικά φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Κώστας Κουφός (ΤΣΣΚΑ) και οι υπόλοιποι…

Ο Κώστας Κουφός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, αφού ήρθε σε συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Έλληνα παίκτη να υπογράφει διετές συμβόλαιο έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αλήθεια ωστόσο είναι λίγο διαφορετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Eurohoops, το συγκεκριμένο ποσό θα είναι μικρότερο, αφού πιθανότατα ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Κρις Χέινς, αναφέρθηκε στις μεικτές απολαβές. Τα “καθαρά” χρήματα που θα λάβει ο Κουφός θα είναι 1.9 εκατομμύρια, όσα δηλαδή θα μπουν και στον τραπεζικό λογαριασμό του Ουίλ Κλάιμπερν, έπειτα από το νέο τριετές συμβόλαιο του.

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει επίσης στον Μίλος Τεόντοσιτς. Δεν θα τον δούμε στην Ευρωλίγκα, καθώς προτίμησε να φορέσει τη φανέλα της Βίρτους Μπολόνια, με αποτέλεσμα να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης σε ολόκληρη το EuroCup, με περίπου 2.000.000 ετησίως!

Λίγο πιο πίσω συναντάει κανείς τους Μάικ Τζέιμς (1.8 εκ) και Τόμας Ερτέλ (1.85), την ώρα που ο Σέιν Λάρκιν αναμένεται να υπογράψει νέα συμφωνία με την Αναντολού Εφές που θα τον φέρει πολύ ψηλότερα στη σχετική λίστα.

Πηγή:Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter