Ευρωλίγκα: Τελικά… πόσο ευάλωτες είναι οι έδρες φέτος;

Ευρωλίγκα: Τελικά… πόσο ευάλωτες είναι οι έδρες φέτος;

Η Ευρωλίγκα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή μέχρι στιγμής, τι γίνεται όμως με τις έδρες; Είναι το ίδιο ανταγωνιστική όταν μιλάμε για εκτός έδρας νίκες; Το Eurohoops έχει την απάντηση.

Αν και μετράμε μόλις 11 αγώνες, είναι μία καλή (πρώτη) ευκαιρία να δούμε κατά πόσο έχει γίνει δύσκολη υπόθεση για τις ομάδες να πάρουν κάποιο ”διπλό”. Λίγο μετά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Αρμάνι, ο Σάσα Βεζένκοφ απάντησε για το αν μπορεί κάποιος να ”ξεγράφει” τους ”ερυθρολεύκους” με τον ίδιο να απαντά, με γνώμονα τη γενικότερο επίπεδο δυσκολίας που υπάρχει φέτος στη διοργάνωση.

”Πέρυσι, τον Γενάρη ήμασταν τέταρτοι με 12-7 και στο τέλος μείναμε εκτός playoffs. Η φετινή Ευρωλίγκα έχει δείξει πόσο ανταγωνιστική είναι, σπάνε συνεχώς έδρες, όλοι κερδίζουν όλους”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Έλληνας φόργουορντ και δεν έχει άδικο. Η φράση του για τις έδρες έδωσε αφορμή να δούμε τί γίνεται με τις εκτός έδρας νίκες που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Το τρομερό 44% και τα ποσοστά στο νέο format

Μετά από 11 αγωνιστικές λοιπόν, δηλαδή σε σύνολο 99 αγώνων, έχουν πραγματοποιηθεί 33 ”διπλά”. Δηλαδή ένα στα τρία ματς είναι νίκη των φιλοξενουμένων. Σε ποια θέση κατατάσσεται όμως αυτό το 33,33%, από το 2016, όταν και ξεκίνησε το νέο format;

Τη σεζόν 2016/17 και στο αντίστοιχο χρονικό σημείο, είχαν καταγραφεί επίσης 33 εκτός έδρας νίκες, σε 88 όμως αγώνες. Μιλάμε για ένα ποσοστό 37,5%, ποσοστό που είναι αρκετά κοντά σε αυτό της σεζόν 2017/18. Εκείνη τη χρονιά, είχαμε 34 ”διπλά”, κάτι που μεταφράζεται σε 38,6%. Η απόλυτη ”έκρηξη” έγινε πέρυσι, όταν σε 88 αγώνες, είδαμε 39 φορές να χάνει ο γηπεδούχος! Μέχρι σήμερα, αυτό το 44,3% παραμένει το μεγαλύτερο της Ευρωλίγκας, κάτι που προς το παρόν ”μαρτυρά” πως οι έδρες φέτος είναι πιο… δυνατές από το 2016 και έπειτα!

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν παίξει Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Χίμκι, οι οποίες μετρούν μόνο νίκες στη διοργάνωση, ενώ αντίστοιχα Μπάγερν Μονάχου και Βαλένθια δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμα νίκη μακριά από το ”σπίτι” τους. Όσο για τη Ζενίτ, έχει μόλις 2 νίκες, αμφότερες εκτός Αγίας Πετρούπολης.

Αναλυτικά η εικόνα μέχρι την 11η αγωνιστική:

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter