"Μόνο 8 χώρες συνυπέγραψαν τη διακήρυξη"

Ευρωπαϊκή Αριστερά: Πλήρης αποτυχία της φιέστας των Εσθονών για τα «κομμουνιστικά εγκλήματα»

Η πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της για την πλήρη, όπως τη χαρακτηρίζει, «αποτυχία της συνάντησης για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα», την οποία διοργάνωσε η εσθονική Προεδρία της ΕΕ στις 23 Αυγούστου, δίδοντας έμφαση στα "κομμουνιστικά εγκλήματα".

«Σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι εκπρόσωποι μόνο οκτώ κρατών μελών της ΕΕ υπέγραψαν την τελική δήλωση της Συνάντησης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι «η πλήρης αποτυχία αυτής της αμφιλεγόμενης συνάντησης αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η Ιστορία πρέπει να προσεγγίζεται επιστημονικά και αντικειμενικά και να μην χρησιμοποιείται για ιδεολογικούς και προπαγανδιστικούς λόγους, ειδικά μέσω των θεσμών της ΕΕ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.