Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Θα ξεκινήσει διαδικασία άρσης ασυλίας της Λεπέν

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Θα ξεκινήσει διαδικασία άρσης ασυλίας της Λεπέν

Την διαδικασία άρσης της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν θα ξεκινήσει, όπως αναμένεται σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Μαρίν Λεπέν, κατηγορείται για κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η γαλλική δικαιοσύνη ζητά από την ευρωβουλή να άρει την ασυλία της υποψήφιας για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν, προκειμένου να μπορέσει να διεξάγει έρευνα σχετικά με τα χρήματα που είσπραξε η Λεπέν για να πληρώσει μισθούς βοηθών της, χρήματα όμως που τελικά έδωσε σε υπαλλήλους του κόμματός της…

Αξιωματούχοι του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφεραν νωρίτερα πως η επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας της άρσης θα γίνει το απόγευμα, στις Βρυξέλλες.

Πάντως η Μαρίν Λεπέν δεν φαίνεται να πτοείται από το σκάνδαλο και πέρασε στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ετσι στις 7 Μαϊου, θα αναμετρηθεί με τον κεντρώο ανεξάρτητο Εμανουέλ Μακρόν. Βέβαια, είναι πολύ πιθανό να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα χρήματα, από την Ευρωβουλή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρε την ασυλία της Λεπέν επειδή είχε αναρτήσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τις ωμότητες των τζιχαντιστών. πράξη που στη Γαλλία τιμωρείται με φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter