Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ "Elephantastico" στη Θεσσαλονίκη

Το 4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθεί το διάστημα από 12 έως 14 Μαΐου 2017 με πλήθος εκδηλώσεων για τους μικρούς μας φίλους.

Το 4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από προγράμματα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως μουσικό-θεατρικά και πολυγλωσσικά παραμύθια από έμπειρους και φυσικούς αφηγητές, αλλά και παιδιά, κινηματογραφικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης, συναυλίες, διαδραστικά εργαστήρια κρουστών για ΑμεΑ, εκθέσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, θεατρικό παιχνίδι, κόμικς, λούνα παρκ, ρομποτική, βρεφική και παιδική γιόγκα, ομιλίες από κλινικούς ψυχολόγους, ξιφομαχίες και πολλές ακόμη δράσεις.

Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, η διοργάνωση κατέχει πλέον δυναμική θέση στον πολιτιστικό προγραμματισμό του Δήμου και φιλοδοξεί να παρακινήσει τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά και ουσιαστικά στα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτά.

«Το εγχείρημα πέτυχε και αποδεικνύεται από τη συμμετοχή του κόσμου. Πέρσι, στη διάρκεια του τριημέρου, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις περίπου 30.000 γονείς και παιδιά. Στον σχεδιασμό της φετινής χρονιάς συμπράττουν περισσότεροι χορηγοί και συνεργάτες, που είτε εντάσσουν το φεστιβάλ στον προγραμματισμό τους, είτε δημιουργούν κοινές δράσεις. Παράλληλα, διευρύνουμε τις ηλικιακές ομάδες και το πεδίο των εκδηλώσεων. Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων και καλούμε από τώρα το κοινό καθώς και τους ενεργούς φορείς και τις ομάδες που ασχολούνται με το παιδί, να δηλώσουν την παρουσία τους και να στείλουν σύγχρονες και διαδραστικές προτάσεις, προκειμένου να σχεδιαστεί η επόμενη διοργάνωση».

Στη διάρκεια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων η διοργάνωση θα προσεγγίσει τα παιδιά, ως μελλοντικούς πολίτες, με παράλληλο στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη γνωριμία και την περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτισμικών ανταλλαγών και συνεργασιών ανάμεσα σε πολίτες και καλλιτέχνες διαφορετικών χωρών.

Η συμμετοχή στο σύνολο των εκδηλώσεων θα είναι ελεύθερη, ωστόσο σε ορισμένες από αυτές απαιτείται προεγγραφή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 4ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ «ELEPHANTASTICO» εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.