Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ασημένιο μετάλλιο η Μπελιμπασάκη με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα – Συγχαρητήρια από Τσίπρα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ασημένιο μετάλλιο η Μπελιμπασάκη με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα – Συγχαρητήρια από Τσίπρα

Νέο μετάλλιο για την ελληνική ομάδα στίβου. Η Μαρία Μπελισμπασάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 50.45 στον τελικό των 400μ κατά την 5η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο. 

Η αθλήτριά μας σημείωσε παράλληλα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν της Φανής Χαλκιά με 50.56 από τις 12 Σεπτεμβρίου 2004 σε μίτινγκ στο Βερολίνο και κατέκτησε το 5ο ελληνικό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τζουστίνα Σβιέτι-Έρσετικ (Πολωνία) με 50.41 (κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη), η οποία κέρδισε πάνω στον τερματισμό την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και το χάλκινο η Λισανέ ντε Βίτε (Ολλανδία) με 50.77 και επίσης εθνικό ρεκόρ.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στη Μαρία Μπελιμπασάκη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον τελικό των 400μ., στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο, εκφράζει ο πρωθυπουργός. «Η Μαρία Μπελιμπασάκη πρόσθεσε μία ακόμη διάκριση στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου αλλά και για το νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα» γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter