Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Τρίωρη τηλεδιάσκεψη για τη Λευκορωσία

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Τρίωρη τηλεδιάσκεψη για τη Λευκορωσία

Τρεις ώρες διήρκεσε το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με θέμα τη Λευκορωσία, με τον Σαρλ Μισέλ να στέλνει μήνυμα για έναρξη ειρηνικού και περιεκτικού διαλόγου.

Η συζήτηση των ηγετών ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι (ώρα Βρυξελλών) και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15.00.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μέσω του λογαριασμού του στο twitter, τόνισε πως: «το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η βία πρέπει να σταματήσει και πρέπει να ξεκινήσει ένας ειρηνικός και περιεκτικός διάλογος».

«Οι πολίτες της Λευκορωσίας φωνάζουν για αλλαγή και τη θέλουν τώρα. Απαιτούν την απελευθέρωση όλων των παρανόμως κρατούντων ανθρώπων και την καταδίκη των υπεύθυνων για την εφαρμογή της αστυνομικής βίας. Θέλουν δημοκρατία και νέες εκλογές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο πλευρό της Λευκορωσίας», τονίζει σε μήνυμά της στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Το κύριο θέμα του σημερινού εκτάκτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν η Λευκορωσία, αν και σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ως στόχο να θέσει εκ νέου επί τάπητος τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση η δήλωση σχετικά με το αν συζητήθηκε η όχι το ζήτημα στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter