Ευθεία αιχμή Καραγιαννίδη σε Κανέλλη για παλιότερες δηλώσεις της περί αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Ευθεία αιχμή Καραγιαννίδη σε Κανέλλη για παλιότερες δηλώσεις της περί αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Με καρφί προς την Λιάνα Κανέλλη έκλεισε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο Χρήστος Καραγιαννίδης, παραθέτοντας μία δήλωση της βουλευτού του ΚΚΕ που είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τα κοινοβουλευτικά της πεπραγμένα.

«Θα κλείσω με κάτι το οποίο έχει πει στέλεχος του ΚΚΕ αλλά δεν θα έρθει να ψηφίσει» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και έκλεισε την ομιλία του διαβάζοντας: «Γεννήτορες είμαστε εν δυνάμει όλοι, γονείς μόνο κρινόμενοι ως τέτοιοι από τα παιδιά μας». Αναζητώντας την παραπάνω δήλωση στο διαδίκτυο, φέρεται να ανήκει στην Λιάνα Κανέλλη, με το site lifo.gr να την έχει αναπαράξει προσφάτως. Το documentonews.gr επικοινώνησε με πηγές από το περιβάλλον της κ. Κανέλλη, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι η βουλευτής συντάσσεται με την γραμμή του Περισσού.

O κ. Καραγιαννίδης απάντησε ολιστικά στα επιχειρήματα του Κομμουνιστικού Κόμματος, χαρακτηρίζοντάς τα αντιεπιστημονικά. Συγκεκριμένα, έψεξε την άποψη του διατύπωσαν στελέχη του ΚΚΕ πως οι επιστημονικές έρευνες που παρατέθηκαν και αποδεικνύουν ότι ο σεξουαλικός προσδιορισμός δεν επηρεάζει καθόλου την ψυχική διάπλαση ενός παιδιού είναι «ιδιωτικές απόψεις». «Θα ήθελα να θυμίσω στο ΚΚΕ ότι ο Γαλιλαίος πριν περίπου πέντε αιώνες διατύπωσε ότι η γη είναι στρογγυλή. Μετά από μελέτη το έκανε. Επίσης, πριν 150 χρόνια δυο κύριοι κάθισαν στο βέλγιο, στις Βρυξέλλες και έγραψαν ένα 50σελιδο, το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Ιδιωτικές απόψεις εγγράψανε σε αυτό το βιβλιαράκι. Γέννησαν το κομμουνιστικό κίνημα όμως αυτές οι απόψεις» υπενθύμισε και προέτρεψε το ΚΚΕ να παραθέτει επιχειρήματα με επιστημονική επάρκεια.

Κατά το δοκούν άριστοι

Προηγουμένως, ο βουλευτής της πλειοψηφίας είχε επικρίνει και την επαμφοτερίζουσα θέση της ΝΔ που αν και επικαλείται συχνά την αριστεία, όταν αυτή δεν ταιριάζει με τα συντηρητικά της αντανακλαστικά, τότε, οι «γαλάζιοι» βουλευτές προτιμούν να κάνουν πως δεν άκουσαν. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «17 από τις 28 χώρες της ΕΕ έχουν θεσμοθετήσει χωρίς προβλήματα την παιδοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια. Ο επιστημονικός λόγος και οι έρευνες που συνεχώς επικαλούνται τα στελέχη της ΝΔ, προσπαθώντας να διατηρήσουν κάποια ψήγματα προοδευτικού προσωπείου, ήρθαν να διαψευστούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: Με μια επιστολή 55 ακαδημαϊκών. Κάνω μια γέφυρα γιατί είστε υποστηρικτές της αριστείας, της ακαδημαϊκότητας και της επιστημοσύνης, όταν δεν σας αρέσουν αυτά που λένε οι επιστήμονες, απλά δεν τα ακούτε». Πρόσθεσε δε ότι με βάση τις ερευνητικές μελέτες ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων δεν έχει μετρήσιμες επιπτώσεις στην ποιότητα των σχέσεων γονέα – παιδιού στην ψυχική υγεία των παιδιών. «Αν θέλετε να το ακούσετε, το λένε επιστήμονες και δεν το λένε κάποιοι ως ιδιωτική άποψη» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter