Ευθεία απειλή Σταϊκούρα για να αποτραπούν οι κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Ευθεία απειλή Σταϊκούρα για να αποτραπούν οι κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Θα ενταθούν οι κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς για όσους οφειλέτες δεν υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα κατά την ομιλία του σε οικονομικό συνέδριο χθες ότι «είναι η πρώτη και η τελευταία παράταση», στέλνει το μήνυμα στους οφειλέτες ως προς το τι πρόκειται να γίνει στους λογαριασμούς τους για κάθε νέα πίστωση που γίνεται σ’ αυτούς από την ερχόμενη Τρίτη κι έπειτα που δεν θα ισχύουν οι 120 δόσεις.

Υπενθυμίζεται πως, για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα παγώσουν οι κατασχέσεις ενώ με την εκπνοή της προθεσμίας υπαγωγής στις 120 δόσεις θα ενεργοποιηθούν τα αναγκαστικά μέτρα. Τα οποία είναι τα ακόλουθα:

– Κατασχέσεις κινητών αξιών: Τραπεζικοί λογαριασμοί θα δεσμευτούν με το μέτρο να αγγίζει και τους συνδικαιούχους.

Από την κατάσχεση γλιτώνει μόνο ένας τραπεζικός λογαριασμός που έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος και για καταθέσεις ύψους έως 1.250 ευρώ.

Σε επόμενο στάδιο ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ και του ΚΕΑΟ θα αναζητήσει ομόλογα, μετοχές και ασφαλιστήρια συμβόλαια προς κατάσχεση.

– Κατασχέσεις ακινήτων: Στο στόχαστρο βρίσκονται τα ακίνητα οφειλετών που χρωστούν πάνω από 200.000 ευρώ.

Ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει επικεντρωθεί σε μεταβιβάσεις ακινήτων που έχουν πραγματοποιήσει οφειλέτες με σκοπό να αποκρύψουν και να προστατεύσουν την περιουσία τους, πριν δηλώσουν αδυναμία για την εξόφληση των οφειλών τους, αλλά και σε περιπτώσεις που “ξέχασαν” να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter