Συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου λίγες μέρες πριν την παραίτηση: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ή φιλική συνάντηση;

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου λίγες μέρες πριν την παραίτηση: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ή φιλική συνάντηση;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε -λίγες μέρες πριν την κατάθεση της νέας κυβερνητικής τροπολογίας που παρεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας του Αρείου Πάγου- με τον πρώην πλέον πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Χρήστο Τζανερίκο, ο οποίος σήμερα παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα.

Δείτε επίσης: Παραίτηση – «βόμβα» από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο

Κατά τις αποκλειστικές πληροφορίες, την Παρασκευή (31/3) οι δυο τους εθεάθησαν επί της Ηρώδου Αττικού, με το documentonews.gr να απευθύνει επίσημο ερώτημα στον υπουργό Επικρατείας για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή τη συνάντηση.

Ειδικότερα, ρωτήσαμε τον κ. Γεραπετρίτη αν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τη συνάντηση, με τον υπουργό να αρνείται να δώσει σαφή απάντηση. Όταν επανήλθαμε επισημαίνοντας πως τον ρωτάμε για μία συνάντηση που έκανε ως πολίτης αυξημένης ευθύνης και δη ως υπουργός, τότε και πάλι απέφυγε να μας απαντήσει.

Το γεγονός ότι ο κ. Γεραπετρίτης δεν διαψεύδει ευθέως τη συνάντησή του με τον Χρ. Τζανερίκο πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και τις εύλογες υποψίες εξαιτίας της χθεσινής ανακοίνωσης και της σημερινής παραίτησης του κ. Τζανερίκου.

Ο υπουργός πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις για τους λόγους και το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής, καθώς δεν πρόκειται για μία περίπτωση που άπτεται της ιδιωτικής σφαίρας, αλλά της δημόσιας.

Υπενθυμίζεται πως όταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε βρεθεί στον Άρειο Πάγο την περίοδο που το σκάνδαλο Novartis μονοπωλούσε την επικαιρότητα, η ΝΔ είχε κάνει λόγο για απροκάλυπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και καταστρατήγηση της διάκρισης των εξουσιών. Άραγε, πώς χαρακτηρίζει η κυβερνώσα παράταξη τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter