Ευθεία στον τοίχο

Ευθεία στον τοίχο

Τρόμο προκαλούν τα στοιχεία των τελευταίων ημερών τόσο για την οικονομία όσο και για την πανδημία του κορονοϊού.

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών, κάτι που έχει δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Σε μια οικονομία που εδώ και δεκαπέντε μήνες παραπαίει με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μόλις το προηγούμενο σαββατοκύριακο ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας παραδέχτηκε ότι η εκτίναξη των κρουσμάτων θα επιδεινώσει την πορεία της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του φετινού έτους σε τέτοιο βαθμό που άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι καλό αποτέλεσμα αν η ύφεση δεν ξεφύγει πολύ πάνω από το 10%.

Και πριν αλέκτωρ λαλείσαι τρις, υπήρξε χθες 50% αύξηση κρουσμάτων σε μια ημέρα. Ανεξάρτητα αν οι κυβερνητικοί παράγοντες για μια ακόμη φορά ρίχνουν την ευθύνη στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 39 ετών, είναι δεδομένο ότι όσο κρυώνει ο καιρός μεγάλες ομάδες επαγγελματιών οδεύουν προς την ολοκληρωτική καταστροφή.

Ποιος άραγε θα πάει σε κλειστό χώρο να φάει, να διασκεδάσει, να δει κινηματογράφο, θέατρο ή μουσική παράσταση; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Ελάχιστοι πολίτες θα το διακινδυνεύσουν.

Καταλαβαίνει κανείς τι καταστροφή έρχεται για την εστίαση και τον πολιτισμό, και πόσες εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως κωφεύει στις αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια. Και όχι μόνο κωφεύει αλλά ετοιμάζεται να περάσει και έναν θανατηφόρο νόμο από τη Βουλή που θα κάνει την Ελλάδα την επόμενη άνοιξη να μοιάζει με ένα απέραντο νεκροταφείο.

Αδιαφορώντας για την πλειοψηφία των πολιτών και των νοικοκυριών, παραδίδει την ιδιωτική και τη δημόσια περιουσία στις τράπεζες, ενδιαφερόμενη μόνο για μερικούς φίλους της επιχειρηματίες.

Η Ελλάδα τρέχει και τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την απόλυτη καταστροφή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του ενδιαφερόμενοι μόνο για τον εαυτό τους αφήνουν στο έλεος της φτωχοποίησης και του κορονοϊού τον ελληνικό λαό.

Άλλωστε όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση δεν αγωνίζεται για την ισότητα στην κοινωνία, αλλά για το ακριβώς αντίθετο.

Τώρα συνειδητοποιούν οι ψηφοφόροι του τι ακριβώς εννοούσε. Μόνο που τώρα είναι πολύ αργά και θα χρειαστούν πολύ περισσότερες θυσίες για να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη.

Και τις θυσίες αυτές θα τις κάνουν μόνο οι συνήθεις ύποπτοι! 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter