Ευθείες βολές Ράνγκελ κατά Σόιμπλε: Δεν μπορεί να παίζει με μία χώρα!

Ευθείες βολές Ράνγκελ κατά Σόιμπλε: Δεν μπορεί να παίζει με μία χώρα!

«Ξέρετε από ποια πολιτική οικογένεια προέρχομαι, αλλά αυτό το θέμα των τελευταίων μηνών για την Ελλάδα, νομίζω, πραγματικά, ότι είναι ντροπή για την Ε.Ε». Αυτή την δήλωση έκανε ο Πάουλο Ράνγκελ ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμμματος, μιλώντας στην επιτροπή Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βούλης, βάλλοντας ευθέως κατά των τακτικών Σόιμπλε.

Στην επιτροπή της Βουλής μίλησε με την ιδιότητα του εισηγητή της έκθεσης της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την εφαρμογή των προβλέψεων της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα εθνικά κοινοβούλια.

Ο Ράνγκελ πρόσθεσε στην συνέχεια: «Δεν πρέπει να παίζουμε μια χώρα, η οποία είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Επάνω σε αυτό το θέμα, ασκώ μεγάλη κριτική και πάντα το έκανα αυτό, όπως με τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε. Δεν λέω ότι είναι αντί-ευρωπαίος, γιατί γνωρίζω ότι δεν είναι, αλλά καμιά φορά ο κόσμος ξεχνάει ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών μόνον της δικιάς του χώρας και όχι της Ευρωζώνης. Άρα, θα πρέπει να κάνουν δηλώσεις μόνο για τη δική τους χώρα και οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων πρέπει να μιλάνε, γιατί αλλιώς δεν βοηθάει η κατάσταση. Ακόμη και αν θέλουν να κάνουν κάτι θετικό, δεν βοηθάει, γιατί ο κόσμος έχει την αξιοπρέπειά του και την περηφάνια του και όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται σεβαστά».

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε επίσης ότι «η Ελλάδα είναι θύμα μίας διαμάχης, μεταξύ όσων πιστεύουν πως το Δ.Ν.Τ. θα πρέπει να είναι παρών, αλλά παρόλα αυτά δεν δέχονται τον τρόπο που λειτουργεί το Δ.Ν.Τ.» και επισήμανε πως «δεν κατανοώ τους συναδέλφους μας και κυρίως από την Γερμανία, αλλά και από τις κάτω χώρες, από τη Φιλανδία και την Αυστρία και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται στο Eurogroup. Δεν ξέρω τι παραπάνω ζητάνε; Δεν ξέρω τι μπορεί ποια να προσφέρει το ελληνικό κράτος; Ήδη είναι υπερβολικά και ήδη έχουν φτάσει στο μέγιστο που μπορούν να προσφέρουν. Αυτό, θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter