Ευθείες βολές κατά της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη από την Κατερίνα Παπακώστα

Ευθείες βολές κατά της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη από την Κατερίνα Παπακώστα

Σοβαρές ευθύνες στο Μέγαρο Μαξίμου για την εξωτερική πολιτική της χώρας επιρρίπτει με ανάρτησή της στο facebook Κατερίνα Παπακώστα αμφισβητώντας στην ουσία όλη την πολιτική Μητσοτάκη περί «απομονωμένης Τουρκίας» ενώ δηλώνει πως διαφωνεί και με τη στάση μας έναντι της Ουκρανίας σημειώνοντας πως σε αντίθεση με την Τουρκία, η Ελλάδα «έγινε μέρος του προβλήματος». «Η αλήθεια είναι πικρή», επισημαίνει.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η αναφορά της για παρέμβαση της «ισχυρής διπλωματικής ομάδας που η Ελλάδα διαθέτει», σημείωση που προφανώς αφορά το υπουργείο Εξωτερικών και τον επικεφαλής του, Νίκο Δένδια, που συχνά φαίνεται πως παραμερίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνει μάλιστα το πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον η Τουρκία.

Η ίδια μιλά για «πρόσφατες άτσαλες αστοχίες» και ζητά μεταξύ άλλων αλλαγή πλεύσης «για να υπερασπιστεί η χώρα και τον ελληνισμό στην Ουκρανία και τη θέση του στο νέο status, την αμέσως επόμενη περίοδο, με τη λήξη του Πολέμου» 

Η ανάρτησή της στο facebook:

Η Ελλάδα-με ευθύνη της-έχει σπαταλήσει ακριβό διπλωματικό κεφάλαιο στην άστοχη προσπάθειά της να καταδείξει τον Ερντογάν και την Τουρκία, ως διεθνώς απομονωμένους. Η αλήθεια είναι πικρή, αφού σε περίοδο κρίσεων -έχουμε έναν Πόλεμο- η Τουρκία, λόγω της καίριας γεωπολιτικής θέσης της και ιδίως λόγω του επικεφαλής της,της ζητείται να παίξει ρόλο Πρωταγωνιστικό.Ρόλο που δεν έχει η Ελλάδα… Ο Ερντογάν έχει καταφέρει να ασκει επιρροή, εκτός από την Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ρωσία, στην Ουκρανία και όπου αλλού η παλιά Οθωμανική αυτοκρατορία ασκούσε. Συνεπώς είναι αυτός που κλήθηκε να παίξει τον Ειρηνοποιό την ώρα που η χώρα μας-με ευθύνη της- έγινε μέρος του προβλήματος… Οφείλουμε να παρέμβουμε με την ισχυρη διπλωματική ομάδα που η Ελλάδα διαθέτει, τώρα. Επειδή, εκτός του παραγκωνισμού της χώρας, έχουμε στην επόμενη ημέρα της Ειρήνης που χτίζεται να προστατεύσουμε ζωτικά συμφέροντα της πολυπληθούς ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, η οποία είναι εκεί από τον 7ο αιώνα. Έχουμε να φροντίσουμε να αρθούν οι σε βάρος της διακρίσεις, σε σχέση με τις άλλες μειονότητες -βλ.Τάταρους κά- οι οποίοι ,λόγω της προνομιακής σχέσης τους με τον Ερντογάν ,απολαμβάνουν προνόμια που η ελληνική μειονότητα στερείται δια νόμου… Άρα,η επένδυση στην Ειρήνη της επόμενης ημέρας, δίνει το αναφαίρετο δικαίωμα στην Ελλάδα να ασκήσει διπλωματία ευφυή, ώστε να υπερβεί το εμπάργκο από την ειρηνευτική διαδικασία ,να εξουδετερώσει τις πρόσφατες άτσαλες αστοχίες, να υπερασπιστεί τον ελληνισμό στην Ουκρανία και την θέση του στο νέο status , την αμέσως επόμενη περίοδο, με την λήξη του Πολέμου…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter