«Ευθιξία» Καραμανλή με ημερομηνία λήξης στις εκλογές και «σφραγίδα» Μητσοτάκη

«Ευθιξία» Καραμανλή με ημερομηνία λήξης στις εκλογές και «σφραγίδα» Μητσοτάκη

Την ημέρα των εκλογών λήγει η ευθιξία και το αίσθημα ανάληψης ευθύνης του Κώστα Καραμανλή του νεότερου -κατά τα λοιπά εκθειάζουν στην κυβέρνηση- αφού όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών «δεν υπάρχει καμία πρόθεση» να μην συμμετάσχει ο τελευταίος στις επερχόμενες εκλογές.

Διαβάστε σχετικά

Πότε λήγει η κονσέρβα ευαισθησίας Καραμανλή;

Τα καρτέλ, η Κομισιόν και ο Κώστας Καραμανλής

Αποκαλυπτικός υπήρξε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το υποκριτικό της παραίτησης του Κώστα Καραμανλή από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, αναλαμβάνοντας τάχα την πολιτική ευθύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της περασμένης Τρίτης.

Ο Γιάννης Οικονόμου δέχτηκε σχετική ερώτηση, για το εάν ο Κ. Καραμανλής θα είναι ξανά υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές που έπονται, καθώς και εάν ο ίδιος Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεχτεί να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Στην απάντησή του, ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου είπε ξεκάθαρα πως «δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος» ο μέχρι πρότινος υπουργός Μεταφορών, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις κορώνες περί ανάληψης πολιτικής ευθύνης και συστολής απέναντι στο σοκαριστικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές» διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζοντας έναν «αστερίσκο» που μάλλον αποτελεί επίφαση και όχι ουσιαστικό προβληματισμό.

«Αν και δεν είναι του παρόντος, αλλού είναι τα ζητήματα για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια» σημείωσε ο Γ. Οικονόμου, δίχως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ποια μπορεί να είναι αυτά τα ζητήματα, παραμένοντας επικεντρωμένος στο να εκθειάσει τον πρώην υπουργό, επιμένοντας στο τείχος προστασίας του, που περιλαμβάνει -φυσικά- και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Η ανάληψη της πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, παρά το γεγονός ότι όπως είπαμε εδώ υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων και διαχρονικών παθογενειών, είναι μια πράξη η οποία τιμά τον κ. Καραμανλή στο επίπεδο αυτό» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μην αφήνοντας πάντως περιθώρια για τη… λήξη της «κονσέρβας» ευαισθησίας του γόνου Καραμανλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter