Ευθύμιος Λέκκας: Περιμένουμε σεισμό γύρω στα 6 Ρίχτερ στην Αλβανια

Ευθύμιος Λέκκας: Περιμένουμε σεισμό γύρω στα 6 Ρίχτερ στην Αλβανια

Εξαιρετικά ανήσυχος για την σεισμική δραστηριότητα στην Αλβανία ήταν ο Ευθύμιος Λέκκας που μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ νωρίς το πρωί από την πόλη Θουμάνε στην Αλβανία. 

Ο κ. Λέκκας συμβάλει στο έργο της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στην κατεστραμμένη πόλη και προσπαθεί να απεγκλωβίσει έναν ακόμη επιζώντα από τα ερείπια. 

Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός στην Αλβανία δεν επηρεάζει επουδενί τον Ελλαδικό χώρο. Μιλώντας για την κατάσταση των κτιρίων τόνισε ότι όσα έχουν καταρρεύσει φαίνεται ότι δεν είχαν χτιστεί με την ενδεδειγμένη αντισεισμική θωράκιση και λόγω του γεγονότος ότι ο σεισμός ήταν δυνατός, είχε διάρκεια και ήταν επιφανειακός δεν άντεξαν.«Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην περιοχή, δεν έχει τελειώσει η δραστηριότητα. Μπορεί να είναι της τάξης των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ» δήλωσε ο καθηγητής.

Οι επιχειρήσεις της ΕΜΑΚ στην Αλβανία

Στις πόλεις Δυρράχιο και Θουμάνε επιχειρεί από χθες το απόγευμα η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία, που μετέβη στη γειτονική χώρα με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στην πόλη Θουμάνε, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων. Κατάφερε να απεγκλωβίσει ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών, καθώς και μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στο Δυρράχιο και έχει απεγκλωβίσει ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter