Ευθύνες για την αποτυχία ανοίγματος ανθρωπιστικών διαδρόμων καταλογίζει η Μόσχα στο Κίεβο

Ευθύνες για την αποτυχία ανοίγματος ανθρωπιστικών διαδρόμων καταλογίζει η Μόσχα στο Κίεβο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδόν 180.000 άνθρωποι έχουν τραπεί σε φυγή από την Ουκρανία. Ανέφερε πως οι άμαχοι έχουν φτάσει στη Ρωσία, όπως επίσης και πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταστρέψει 974 ουκρανικά άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μετά την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Το ρωσικό υπουργείο αναφερόμενο στην ρώσικη εισβολή, την αποκάλεσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και προσέθεσε ότι οι προσπάθειες για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από τις εμπόλεμες ζώνες «δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, με υπαιτιότητα του Κιέβου» και ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι άμαχοι στη Μαριούπολη είχε φτάσει σε «καταστροφική κλίμακα».

Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax, μάλιστα, υποστήριξε πως το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας συνέχισε αναφορικά με τον ουκρανικό στρατό υποστηρίζοντας ότι έπληξε ο ίδιος τις γραμμές ηλεκτροδότησης και έναν υποσταθμό που τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «επικίνδυνη προβοκάτσια».

Νωρίτερα η Ουκρανία είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σταθμού στη διάρκεια εχθροπραξιών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων υπογραμμίζοντας πως οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού, δεν είναι δυνατές ενόσω οι εχθροπραξίες συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι  σταθμός του Τσερνόμπιλ βρίσκεται σε ζώνη αποκλεισμού και περιλαμβάνει ανενεργούς πυρηνικούς αντιδραστήρες και εγκαταστάσεις ραδιενεργών αποβλήτων.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter