Ευθύνες στον τουρισμό για την έξαρση των κρουσμάτων από γιατρό-βουλευτή της Ν.Δ. (Ηχητικό)

Ευθύνες στον τουρισμό για την έξαρση των κρουσμάτων από γιατρό-βουλευτή της Ν.Δ. (Ηχητικό)

Την ώρα κατά την οποία στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους για την εκτός ελέγχου κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας οι βολές έρχονται εκ των έσω.

Μετά τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη που παραδέχθηκε τις ευθύνες του τουρισμού στο δεύτερο κύμα έξαρσης της πανδημίας (προσπαθώντας στη συνέχεια να το διαψεύσει), ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Βαρτζόπουλος γίνεται πιο σαφής, κάνοντας λόγο για ευθύνες του τουρισμού στην έξαρση των κρουσμάτων.

Επιπλέον ασκεί κριτική καθώς αναφέρει πως η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να είχε γίνει πολύ πιο νωρίς και σε μεγαλύτερη κλίμακα. Σημειώνει μάλιστα πως στη Θεσσαλονίκη η εστίαση και η διασκέδαση δεν πρέπει να ανοίξει (ηχητικό στο 18’20”)

Αξιοσημείωτο είναι πως ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης.

Η ερώτηση έγινε στον αέρα του Radio North 98.0 της Θεσσαλονίκης και η απάντηση ήταν σαφής:

«Κακώς ανοίξαμε το καλοκαίρι – Η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό» (ηχητικό στο 19’21”)

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος ρωτά:

– Με την ίδια λογική λέτε ότι κακώς ανοίξαμε το καλοκαίρι..

Και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος απαντά:

– Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Η εμπειρία δείχνει ότι έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο.

Και συμπληρώνει όσον αφορά τη σημερινή κατάσταση:

«Προς το παρόν το μόνο που μπορεί να γίνει στην Βόρεια Ελλάδα η οποία δοκιμάζεται, είναι να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της υγείας ώστε να νοσηλεύει covid περιστατικά σε κλίνες ιδιωτικών κλινικών, ώστε να ελαφρυνθούν τα δημόσια νοσοκομεία και να αρχίσει σιγά σιγά να επανέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία σε λειτουργία ο βασικός κορμός των κλινικών που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και χρόνιες παθήσεις….. Η χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέως για covid περιστατικά κατά την άποψή μου, έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.»

ΣΥΡΙΖΑ: «Μέχρι και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ αναγνωρίζουν ότι η χώρα πληρώνει τις φιέστες Μητσοτάκη»

«Μετά το «πέσαμε έξω με το άνοιγμα του τουρισμού» του κ. Γεωργιάδη, ο πρώην υφυπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ κ. Βαρτζόπουλος καταγγέλλει πως «είναι προφανές πως κακώς ανοίξαμε, έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα».

Μέχρι και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ πλέον αναγνωρίζουν πως η χώρα πληρώνει τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη και το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ενιαία πρωτόκολλα και υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter