Εύβοια: Τούρκοι έπεσαν με ανεμόπτερο στην Κάρυστο – κινητοποίηση των αρχών

Εύβοια: Τούρκοι έπεσαν με ανεμόπτερο στην Κάρυστο – κινητοποίηση των αρχών
Φωτογραφία αρχείου

Tούρκοι υπήκοοι που σκόπευαν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στο εξωτερικό, είναι οι δύο επιβαίνοντες σε ανεμόπτερο που κατέπεσε χθες στη θαλάσσια περιοχή «Μπούρος» Καρύστου Εύβοιας. Πρόκειται για δύο άνδρες 32 και 33 ετών.

Με τη συνδρομή δύο ψαροντουφεκάδων και φορώντας τα σωσίβια τους, κολύμπησαν ως την ακτή και παρελήφθησαν από άνδρες του λιμενικού.

Όπως είπαν είχαν αναχωρήσει με ανεμόπτερο από τη Σμύρνη με προορισμό την Αθήνα και στη συνέχεια χώρα του εξωτερικού. Ωστόσο λόγω έλλειψης καυσίμων, το σκάφος τους κατέπεσε ανοικτά της Καρύστου.

Παρά τις έρευνες το ανεμόπτερο δεν βρέθηκε, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καρύστου για παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι. Κατά τη διακομιδή τους είπαν στους λιμενικούς ότι θα ζητήσουν άσυλο.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου, που διενεργεί την προανάκριση, διατάχθηκε η σύλληψη τους για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η περίπτωση τους κινητοποίησε την κρατική ασφάλεια, καθώς οι δύο Τούρκοι, δήλωσαν ότι ήταν αστυνομικοί στην πατρίδα τους.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter