«Ευχαριστούμε, κυρία Μάγδα»

«Ευχαριστούμε, κυρία Μάγδα»

Αναγνώστες του Documento στέλνουν το δικό τους μήνυμα στη μάνα του αντιφασιστικού κινήματος

Αναγνώστες του Documento ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μέσα από το καθημερινό newsletter να εκφράσουν επώνυμα την άποψή τους και τις ευχαριστίες τους στη Μάγδα Φύσσα, τη μάνα-σύμβολο του αντιφασιστικού κινήματος. Η θυσία του Παύλου δεν ήταν άσκοπη. Ήταν τα 4 δευτερόλεπτα που άντεξε, όπως η ίδια είπε, αρκετά για να διαδηλώσουν στα πέρατα του κόσμου ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι εγκληματική οργάνωση, που με τα τάγματα εφόδου της ενορχήστρωσε δολοφονίες, δολοφονικές επιθέσεις και πογκρόμ εναντίον αδύναμων και κατατρεγμένων.

Στη Μάγδα Φύσσα, με το μεγαλείο ψυχής, με την ανοιχτή καρδιά που χωράει όλη τη νεολαία που βγήκε στον δρόμο και φωνάζει να μπουν οι ναζί στη φυλακή, σε αυτή τη μάνα αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ. Τα μηνύματα συνεχίζουν να έρχονται.

Περιμένουμε τα επώνυμα κείμενά σας με τις ευχαριστίες στη Μάγδα Φύσσα στο hello@documentonews.gr για να τα αναρτήσουμε εδώ.

Και βέβαια θα συμφωνήσουμε στο «Ευχαριστούμε, κυρία Μάγδα», ελπίζω τουλάχιστον οι περισσότεροι. Αυτό όμως που με ανησυχεί ακόμη περισσότερο είναι ότι όλοι εμείς, ζήσαμε τη βία και τον φασισμό, όχι τόσο από την ΧΑ αλλά από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τα μνημόνια, την καταλήστευση της χώρας, της αθώωσης των τραπεζιτών, της υφαρπαγής των σπιτιών μας, τον ΕΝΦΙΑ, τις περικοπές των συντάξεων και μισθών και φυσικά ως μικρο-ομολογιούχος την στέρηση των κόπων μιας ζωής για το μέλλον των παιδιών μας. Για αυτόν τον φασισμό, θα βγούν οι μαθητές & οι πολίτες στους δρόμους; Θα συσπειρωθούν οι ομάδες στο facebook και στο twitter; Θα κάνουν έκτακτα δελτία τα ΜΜΕ; Δυστυχώς όχι, μόνον μεμονωμένες ομάδες οι οποίοι μάλιστα κακοχαρακτηρίζονται. Αυτόν τον φασισμό τον φοβάμαι περισσότερο διότι τον έχω νιώσει πολύ περισσότερο από την ΧΑ, καθώς και τη βία του κράτους όταν αυτήν παρεμβαίνει στο δίκαιο του πολίτη που το κάνει να φαντάζει ουτοπικό ακόμη και ως σκέψη (αγώνες ανάκτησης συντάξεων, μισθών, ομολόγων, ΕΝΦΙΑ κτλ).

Παπαϊωάννου Γ.

Λάρισα

Μικρο-ομολογιούχος

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,κυριολεκτικά.

«Τα κατάφερες,τα κατάφερες,….Γιε μου».

Αυτή η σπαρακτική κραυγή της Κυρίας Μάγδας θα μείνει στο μυαλό μας και στην ψυχή μας. Φάρος και οδηγός νικητήριων, παρότι αντίξοων, αγώνων.

Θέλω να της ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη που δεν΄βρήκα τον χρόνο;το θάρρος ίσως: να παρευρεθώ έστω σε μία συνεδρίαση του δικαστηρίου ή σε μία διαδήλωση στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου.

Θέλω ακόμα να της επιβεβαιώσω ότι από τις χιλιάδες συμπολίτες χθές στο Εφετείο πάνω από το 80% ήταν νέοι άνθρωποι,ολοι αντιφασιστες.Το΄μέλλον και η ελπιδα της χώρας.

Κυρία Μάγδα Φύσσα,να είσαι καλά και να είσαι υπερήφανη για τον γιο σου,κι ας σου λείπει τόσο,να είσαι υπερήφανη και για σένα γιατί χθες έκανες υπερήφανες αρκετές γενιές Ελλήνων.

Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας, σύμβολο κάθε μορφής αγώνα

Γιώργος Θεοφιλάκος

Ευχαριστώ πολύ κυρία Μάγδα.

Νίτης Αντώνης

Κυρία Μάγδα, σ’ ευχαριστώ για όλα. Σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις και που αντέχεις τόσο. Χτες, 7/10/2020, ήμουν στο σχολείο, στη δουλειά μου και, όποτε έβρισκα ευκαιρία, συντονιζόμουν στο Κουτί της Πανδώρας και περίμενα τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που είδα να πέφτει ο τίτλος «Η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση». Την ανάγκη που ένιωσα να μπω στην αίθουσα που είχαν μαζευτεί όλοι οι συνάδελφοί μου για συνεδρίαση και να το φωνάξω. Την μοναξιά που ένιωσα την αντιπαρέρχομαι, δεν μπορεί να επισκιάσει τη χαρά μου. Ευχαριστώ που με βοήθησες να ξαναβρώ μια μικρή ελπίδα για την ελληνική δικαιοσύνη.Και σένα και τη μάνα της Ελένης. Που με τη γενναιότητά σου έβγαλες τόσο κόσμο στο δρόμο. Και μου έδειξες ότι στα μεγάλα ο κόσμος είναι εκεί, έτοιμος να φωνάξει και να αγωνιστεί. Και είναι πολύς αυτός ο κόσμος.Μια γερή δόση αισιοδοξίας ότι στο μέλλον μπορούμε να περιμένουμε καλύτερα πράγματα. Να είσαι καλά, κυρία Μάγδα.

Αγοραστού Ηλέκτρα

Τα λόγια μου θα είναι πολύ λίγα για να περιγράψουν την μάνα ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ και το μεγαλείο της ψυχικής της δύναμης. Εκπροσωπεί το πρότυπο της μάνας που μόνη της νίκησε τον φασισμό.

Την ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ελένη Γκ.

Μάγδα, σπαράζω στο κλάμα μόνο που σε ακούω.

Σπάραξα στο κλάμα με τα κείμενά σου και τον γλυκό καφέ που δεν θα ξαναπιείς με το παιδί σου.

Είσαι μια ηρωίδα και δίνεις αγάπη και φως στο σκοτάδι. Αγκάλιασες την μητέρα της κοπέλας που μαρτύρησε στα χέρια άλλου είδους φασιστών και η εικόνα σας χαράκτηκε για πάντα στη μνήμη μου. Είμαι μητέρα δυο αγοριών και επιβιώσασα ενός βασανιστή συντρόφου. Έζησα τη φυλακή μέσα στο σπίτι μου και άντεξα στον εξευτελισμό και την κακοποίησή μου.

Μάγδα, σε νιώθω όσο τίποτα. Κανένα πανεπιστήμιο κανείς δάσκαλος κανείς θεός δεν σε μαθαίνει να αγαπάς. Εσύ αγαπάς, και αγαπάς πολύ για όλους μας.

Όταν δρούσε η Χρυσή Αυγή, όταν σκότωνε, όταν ψηφιζόταν από τους συμπολίτες μου, ζούσα τον δικό μου εφιάλτη.Η μορφή σου και κάθε μορφή μάνας που αντιδρά μου έδωσε δύναμη και θάρρος να πω όχι στη βία.

Όχι στη βία. Μάγδα, είπες όχι στη βία , όχι στο σκοτάδι, όχι στο κακό.

Σύγχρονη Μάρτυρας και οδηγός σε κάθε ψυχή που αντιστέκεται.

Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Αμαλία Γκούμα, μητέρα του Ερμή και του Άρη

Μάνα κουράγιο… αυτή η κραυγή Γιε μουυυυυυυυυυυ με συγκλόνισε……

Μ. Τηνιακού

Άνδρος

Καλημέρα σας. Επιτέλους καταφέραμε να καταδικαστεί η ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση… στην κυρία Φύσσα αξίζει το βραβείο ΝΟΜΠΕΛ ως η μάνα σύμβολο ενάντια στο φασισμό…!! Έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι την εξάλειψη του φασισμού…κερδίσαμε ένα μέρος…η μάχη δεν χάθηκε…πρέπει να παλέψουμε…να παλεύουμε…για την Δημοκρατία μας!! Παύλο Φύσσα….τα κατάφερες!!! Υποκλίνομαι. Με εκτίμηση

Κωνσταντίνα Κ.

Στην κυρία Φύσσα οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί παρά τον τεράστιο πόνο της για τον χαμό του γιου της άντεξε όλα αυτά τα 7 χρόνια πηγαίνοντας κάθε μέρα στη δίκη και αντιμετωπίζοντας το χλευασμό των καθαρμάτων της Χρυσής Αυγής μέχρι την ημέρα της καταδίκης τους!

Παναγιώτης Αλικαρης

Σ’ ευχαριστούμε Κυρία Μάγδα! Σ’ ευχαριστούμε ΜΑΝΑ Μάγδα! Σ’ ευχαριστούμε για το μεγαλείο της ψυχής σου! Σ’ ευχαριστούμε για τις δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που μαζί σου ύψωσαν την γροθιά τους και βροντοφώναξαν :η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση. Για όλους εμάς και τα παιδιά μας είσαι ένα σύμβολο ενάντια στο φασισμό. Σου χρωστάμε τόσα πολλά!!

Με Σεβασμό

Καλογερά Σταματία

Δύο μόνο λόγια για την κυρία Μάγδα Φύσσα. Κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση μου η κυρία, που 5 σχεδόν χρόνια δεν έλειψε μία μέρα από την αίθουσα του δικαστηρίου. Το βασικό όμως είναι η παρουσία της. Πάντα σοβαρή, απλά και σωστά ντυμένη, με απλή φροντισμένη εμφάνιση. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πήρε την όψη κραυγαλέου αισθητικά πένθους. Εύγε της, τίμησε τον γιο της όπως έπρεπε, όπως άξιζε στο παλληκάρι, τον εργατικό νέο με ευαισθησίες, που τις έκανε μουσική. Η ανατροφή που πήρε (κατά κύριο λόγο από την μάνα) στο σπίτι, του έδωσε τρόπο και χώρο για όλα αυτά. Εύγε κ. Μάγδα σε σας και το σπιτικό σας. Εσείς να μείνετε όπως σας γνωρίσαμε, με την μνήμη του γιου σας συντροφιά. Είναι πόνος σίγουρα, αλλά καλή και τρυφερή συντροφιά. Πιστέψτε με!

Λ.ΒΑΖΑΙΟΣ

8/10/2020

Θα ήθελα να ερωτήσω την κα Φυσσα, Τι εννοούσε όταν απάντησε τηλεφωνικά σε σχετικό ερώτημα τής Τατιάνας Στεφανίδου στην τηλεόραση , μία ημέρα μετά την δολοφονία τού υιού της, λέγοντας «Ναι είναι αλήθεια… Κάποιος έβγαλε ένα video της δολοφονίας τού υιού μου… αλλά έκανε το λάθος να το δώσει στην Αστυνομία»;

Τα ειλικρινά συλλυπητήρια μου.

Κωνσταντίνος Παπαζαχαριου

Και η ΜΑΓΔΑ τα ΚΑΤΑΦΕΡΕ!

Ο πόνος της που έγινε οργή μεγαλύτερη από τη δική μας.

Μαρία Β.

στη μάνα,

που της δολοφόνησαν το παιδί της οι φασίστες

οι δολοφόνοι φασίστες συνεχίζουν να σκοτώνουν τα παιδιά μας,

και μη νομίζεις ότι οι φασίστες ενεργούν από μόνοι τους,

πίσω τους,

ακριβώς πίσω τους που κρατούν τα νήματα και κινούν αυτές τις

φασιστικές πανούκλες,

είναι το σύστημα,

το σύστημα εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο με σκοπό το κέρδος,

ο Παύλος,

ο μονάκριβος γιος της Μάγδας Φύσσα,

είναι δολοφονημένος από τους φασίστες. Ένα βράδυ που ήταν μαζί με την κοπέλα του και πήγαιναν σπίτι,

φασίστες τους την είχαν στημένη και τον δολοφόνησαν.

Η μάνα του,

οι δικοί του,

οι φίλοι του, έψαξαν να βρουν τους δολοφόνους, και τους βρήκαν.

Οι δολοφόνοι ήταν οι οργανωμένοι φασίστες, η εγκληματική οργάνωση χρυσή αυγή.

ξεφυλλίζω τα έργα και τις ημέρες της χούντας και του φασισμού στην Ελλάδα,

και βλέπω πασίγνωστα ονόματα βασανιστών,

σαν να κι ο χρόνος δεν έχει περάσει ούτε λεπτό. Η δικαστής ανακοινώνει ότι η χρυσή αυγή είναι εγκληματική οργάνωση,

ανακοινώνει τα ονόματα των εγκληματιών,

σάμπως και δεν έχει περάσει ούτε λεπτό από τότε που η χούντα κι ο φασισμός ήταν εδώ,

τα ίδια ακριβώς ονόματα.

εδώ να αφήσουμε λίγα λουλούδια στην Κύπρο,

στην καταστροφή της Κύπρου από τη χούντα. Η ελληνική χούντα έριξε τον Μακάριο με τα όπλα και τα τανκς,

και μετά έγινε η καταστροφή της Κύπρου.

Λίγα λουλούδια για τη χαροκαμένη Κύπρο.

Μετά από χρόνια αγώνα,

και κυρίως της μάνας, του δολοφονημένου από τους φασίστες

Παύλου,

Μάγδα Φύσσα,

το δικαστήριο έβγαλε την ετυμηγορία του:

«η χρυσή αυγή είναι εγκληματική οργάνωση μαζί κι όλη η ηγεσία της, οι αρχηγοί της»

Μεγαλώνεις το παιδί σου για να σου το σκοτώσουν οι φασίστες.

Ο Παύλος δεν μπορεί να έλθει πίσω,

όπως και τα άλλα θύματα των φασιστών της χρυσής αυγής. Η μάνα θα τον περιμένει να γυρίσει να τον πάρει αγκαλιά,

να τον φιλήσει.

η ετυμηγορία της δικαιοσύνης ήταν μια νίκη για τη δημοκρατία,

όμως ο φασισμός είναι εδώ επειδή το σύστημα που τον εκκολάπτει και τον χρησιμοποιεί είναι εδώ.

Θα πρέπει να πεθάνει το ίδιο το απάνθρωπο σύστημα. Μια άλλη κοινωνία πιο ανθρώπινη είναι δυνατή.

ελάτε εδώ να αγκαλιάσουμε αυτή την όμορφη μάνα,

τη Μάγδα Φύσσα,

και να αφήσουμε λίγα λουλούδια στο μνημείο του γιου της,

Παύλου.

πήγα κι έκλαψα σε μια γωνιά, δεν θέλω τέτοιες εκδηλώσεις,

δεν είναι ο άνθρωπος να περνά τόσο πόνο,

οι φασίστες κι η απανθρωπιά δεν έχουν θέση εδώ, είναι φρίκη, θάνατος.

Ο Παύλος θα έπρεπε να ήταν εδώ μαζί μας.

Είναι ο κόσμος μας πολύ βίαιος, πολύ δολοφονικός…

το πλήθος μαζεύτηκε από νωρίς έξω από το δικαστήριο. Είναι η μέρα που θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του το δικαστήριο. Πλήθος μεγάλο,

για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια,

ήταν εκεί τόσοι πολλοί για να ακούσουν τη νίκη τη δημοκρατίας,

και την καταδίκη του φασισμού.

Κι όταν ανακοινώθηκε η καταδίκη του φασισμού τότε όλοι αγκαλιάστηκαν. Τόσοι άνθρωποι ήταν εκεί και περίμεναν την καταδίκη του φασισμού κ της χρυσής αυγής, μιας καθόλα εγκληματικής οργάνωσης.

η χρυσή αυγή είναι κι ήταν πάντα μια εγκληματική οργάνωση.

αφήσαμε όλοι μας λίγα λουλούδια στο μνημείο του δολοφονημένου από τους φασίστες χρυσαυγίτες,

Παύλου Φύσσα.

Βράδιασε, φύγαμε όλοι στα σπίτια μας,

όμως η Μάγδα είναι εκεί και περιμένει,

περιμένει τον γιο της να γυρίσει.

ένα χέρι την ακούμπησε ελαφρά στον ώμο. Άφησε λίγα λουλούδια κι έφυγε.

Σωκράτης Ι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter