Ευχές δίχως… ουσία στη συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών με Ερντογάν

Ευχές δίχως… ουσία στη συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών με Ερντογάν

Οι πολιτικοί ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Τουρκίας, συναντήθηκαν στο Λονδίνο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Ο «οικοδεσπότης» της συνόδου, Μπόρις Τζόνσον, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκαν με τον Τούρκο πρόεδρο με θέματα την κατάσταση στη Συρία αλλά και την εξεύρεση λύσης για το θέμα της Λιβύης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανέφεραν ότι θα εργαστούν ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την ασφαλή, εθελοντική και μόνιμη επιστροφή των προσφύγων (στη Συρία) και ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της. Ωστόσο, πέρα από τις δεσμεύσεις, δεν πάρθηκε κάποια ουσιαστική απόφαση.

«Καλή και ουσιώδης η συνάντηση. Όμως δεν μπορεί να είναι παρά η αρχή μιας μακράς συζήτησης, επειδή ο χρόνος ήταν υπερβολικά περιορισμένος», ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ. Για τον Εμανουέλ Μακρόν, η συνάντηση ήταν μεν «χρήσιμη», αλλά δεν κατέστη δυνατό να ξεκαθαριστούν όλα τα ζητήματα.  «Σαφής πρόθεσή μας είναι ο αγώνας κατά του ISIS και της τρομοκρατίας στην περιοχή», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Παράλληλα, οι Τζόνσον, Μέρκελ, Μακρόν και Ερντόγαν υπογράμμισαν τη στήριξή τους προς τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Λιβυή, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διπλωματικές προσπάθειας για να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter