Ευχές στο Documento από πολιτικούς που ανήκουν στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου

Ευχές στο Documento από πολιτικούς που ανήκουν στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου

Δυνατοί και ανεξάρτητοι απέναντι στα συμφέροντα.

Αλέξης Τσίπρας

Στα τρία χρόνια της κυκλοφορίας του το Documento υπήρξε μία όαση αλήθειας σε μία έρημο τοξικής προπαγάνδας, δολοφονίας χαρακτήρων και fake news που παράγουν και διακινούν μεγάλα συστημικά ΜΜΕ. Αποκάλυψε σκάνδαλα και καταχρήσεις της κάθε είδους εξουσίας, στάθηκε και στέκεται όρθιο απέναντι σε εκβιασμούς, διώξεις και συκοφαντίες, αντιστέκεται στην προσπάθεια στραγγαλισμού του από εκείνους που θέλουν τη δημοσιογραφία υπηρέτρια κάθε είδους ιδιοτέλειας και συμφερόντων. Εύχομαι να συνεχίσει με το ίδιο θάρρος να υπηρετεί την πεμπτουσία της ενημέρωσης, τη δημοσιογραφική έρευνα.

Σκοτ Γκρίφεν Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου

Κάθε δημοκρατία έχει ανάγκη από δυναμικά, θαρραλέα μέσα ενημέρωσης για να λειτουργούν ως μηχανισμός επίβλεψης των ισχυρών. Το Documento είναι ένα από αυτά τα μέσα ενημέρωσης και η επέτειος των τριών χρόνων του αποτελεί πολύ ευχάριστη είδηση για τους Έλληνες αναγνώστες που επιζητούν ανεξάρτητη ενημέρωση με κριτική ματιά. Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου έχει υποστηρίξει στο παρελθόν τον Κώστα Βαξεβάνη απέναντι στη νομική παρενόχληση που δεχόταν για να σιωπήσει. Τόσο ο ίδιος όσο και το Documento μπορούν να βασίζονται στη στήριξή μας στο μέλλον κάθε φορά που το δικαίωμά τους στην αποκάλυψη θεμάτων δημόσιου συμφέροντος απειλείται.

Παύλος Πολάκης 

Πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας & αναπληρωτής τομεάρχης εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ

Εύχομαι στην εφημερίδα που είναι το βέλος και το ακόντιο στον αγώνα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής να γιορτάσει πολλά γενέθλια σε μια Ελλάδα που θα έχει καθαρίσει από τη σαπίλα αυτών που μας χρεοκόπησαν.

Γιώργος Κατρούγκαλος 

Τομεάρχης εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών

Εύχομαι δημοσιογραφικές επιτυχίες και ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις στο Documento. O ανεξάρτητος Τύπος αποτελεί όρο ύπαρξης για τη δημοκρατία, ιδίως σε συνθήκες αδιαφανούς, μονοπωλιακής υπερσυγκέντρωσης των ΜΜΕ.

Νίκος Παππάς 

Τομεάρχης οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β΄ Αθηνών

Συνεχίστε στον δρόμο της ενημέρωσης και των «ενοχλητικών» αποκαλύψεων.

Σε μια εποχή που η πολιτεία δεν δείχνει διατεθειμένη να υπερασπιστεί την ελευθεροτυπία, ορθώνοντας ακόμη και προσκόμματα ως προς τη βιωσιμότητα κάποιων μέσων ενημέρωσης.

Σε μια εποχή που τα ολιγοπώλια στον Τύπο αυξάνονται με τις ευλογίες πολιτικών κέντρων, ώστε να εξυπηρετείται το κυβερνητικό και όχι το κοινωνικό συμφέρον.

Σε μια εποχή μεταδημοκρατίας, κατά την οποία τα fake news καθίστανται –στα χέρια πολιτικών και επιχειρηματικών κέντρων– εργαλείο άσκησης πολιτικής και επηρεασμού της κοινής γνώμης.

Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να υπερασπιστούμε την καλόπιστη κριτική από όπου κι αν προέρχεται και να συμβάλουμε στη συνέχιση της κυκλοφορίας εκείνων των εντύπων που υπηρετούν τον συνταγματικό τους ρόλο, λειτουργούν χωρίς κουκούλες και στηρίζουν τη βιωσιμότητά τους στους αναγνώστες τους.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών ετών από την κυκλοφορία της, εύχομαι στην εφημερίδα Documento να συνεχίσει στον δρόμο της ενημέρωσης, όπως την ορίζουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι της και η συνείδησή τους, και των ενοχλητικών αποκαλύψεων για πολλά χρόνια ακόμη.

Γιάννης Δελής 

Βουλευτής του ΚΚΕ

Για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την κυκλοφορία της εφημερίδας σας θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή συνέχεια.

Όλη η προηγούμενη περίοδος –καθώς κι αυτή που διανύουμε– χαρακτηρίστηκε από σημαντικές μεταβολές και ανακατατάξεις στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, με συνέπειες την απώλεια θέσεων εργασίας, δεδουλευμένων και δικαιωμάτων σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου σας. Πάνω απ’ όλα χαρακτηρίστηκε από την πιο εμφανή συστράτευση μεγάλης μερίδας του Τύπου και των ΜΜΕ με το ένα ή το άλλο κόμμα που κυβέρνησε, με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Για αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ υπερασπίζεται σταθερά το δικαίωμα στην ολόπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση των εργαζομένων και του λαού μας, ταυτόχρονα με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ούτως ώστε να μπορούν απρόσκοπτα και χωρίς πιέσεις να εκπληρώνουν αυτό τους το καθήκον.

Κώστας Γαβρόγλου 

Πρώην υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Οι εφημερίδες που θα συνεχίζουν να ελέγχουν την αξιοπιστία της ειδησεογραφίας τους, εκείνες που θα ξεχωρίζουν το ρεπορτάζ από την έκφραση γνώμης θα είναι και οι εφημερίδες που θα αντισταθούν στη λαίλαπα του κομματισμού στα ΜΜΕ. Τελικά στις μέρες μας τα αυτονόητα και η επιμονή στα αυτονόητα προστατεύουν επί της ουσίας τη δημοκρατία. Το Documento έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής σε αυτόν τον τομέα και εύχομαι να συνεχίσει να είναι η εφημερίδα που ο πολίτης εμπιστεύεται.

Μιχάλης Κατρίνης 

Τομεάρχης ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ηλείας

Ο πλουραλισμός και η ενημέρωση αποτελούν συστατικά στοιχεία της δημοκρατίας. Το ίδιο ισχύει και για τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη αλλά και την τεκμηριωμένη κριτική όσο και αν αυτή ενοχλεί. Είναι δεδομένη η ανάγκη για αδέσμευτες και ελεύθερες φωνές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και για σεβασμό στη δεοντολογία. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους εργαζόμενους στο Documento να συνεχίσουν με την ίδια δύναμη και επιτυχία την προσπάθεια που ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια.

Άρις Καζάκος

Ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο

Αποδεικνύεται ξανά και ξανά ότι αυτή η λυμφατική και με ολιγαρχικά στοιχεία κοινοβουλευτική δημοκρατία απειλείται με νέους ακρωτηριασμούς. Ωστόσο ακόμη και όσοι αρνούμαστε τους ποικίλους εκφυλισμούς της υπαρκτής δημοκρατίας είμαστε αναγκασμένοι σε εποχές όπως η δική μας να την υπερασπιζόμαστε έναντι όσων υπονομεύουν ακόμη και αυτή την ελλειμματική λειτουργία της. Το πρόβλημα στον Τύπο και γενικά στα ΜΜΕ με τη δημιουργία ολιγοπωλιακών και μονοπωλιακών καταστάσεων και την απόσπαση συναινέσεων με μαζική παραπλάνηση των πολιτών είναι μία από τις εκφάνσεις της κρίσης της δημοκρατίας. Λίγα είναι τα Μέσα όπως το Documento που είναι ταγμένα στην ερευνητική δημοσιογραφία, τη μόνη που αξίζει πραγματικά το όνομά της. Η εφημερίδα βρίσκεται σταθερά απέναντι τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές εξουσίες. Για όλους αυτούς τους λόγους οι ευχές μου για τα γενέθλια της εφημερίδας είναι εγκάρδιες.

Σ.σ Από λάθος στο αφιέρωμα της έντυπης έκδοσης του Documento αντί για τη φωτογραφία του κ. Άρι Καζάκου μπήκε η φωτογραφία του επίσης καθηγητή Πάνου Καζάκου, Ζητάμε συγνώμη από τους δύο καθηγητές και τους αναγνώστες μας.

Αλέξης Χαρίτσης

Υπεύθυνος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια εποχή που η πολυφωνία, ο πλουραλισμός και η ανεξάρτητη δημοσιογραφία είναι υπό διακύβευση, η ύπαρξη ανεξάρτητων δημοσιογραφικών μέσων διασφαλίζει την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και αποτελεί προϋπόθεση της δημοκρατίας μας. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των τριών χρόνων λειτουργίας του εύχομαι στο Documento καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/12/05/5de8f589825e6349660bea03.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter