Ευχή 2022: Οι αρουραίοι πίσω στους υπονόμους

Ευχή 2022: Οι αρουραίοι πίσω στους υπονόμους

Θα ήθελα να γράψω κανονικές ευχές. Να είμαι κι εγώ ένας αγαπούλης που γράφει «αγάπη μονο» και εύχεται όνειρα και έρωτα για το 2022. Λυπάμαι. Οι καλοί των ίσων αποστάσεων δε με «ψήνουν» καθόλου στον ζόφο που ζούμε.

Σε λίγο μπαίνει ο χρόνος.

Και μόλις μπει, θα μπει μαζί του μία από τις μεγαλύτερες αρπαχτές της διετίας των αρπακτικών.

Ο τραγουδιστής του συστήματος, το σύστημά του, οι παρατρεχάμενοί του και ο δήμαρχος του μεγάλου περίδρομου θα σκορπίσουν στον αέρα 215.000 ευρώ σε 17 λεπτά, σε μία πόλη που ζέχνει, σε μία χώρα που πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, σε έναν λαό που δεν ξέρει από την απόγνωση πώς θα βγάλει τον μήνα αν πάει να κάνει 3-4 pcr test που απαιτούνται για μία οικογένεια.

Τον είδατε όμως τον Σάκη; Κιχ! Ούτε που απάντησε στη θύελλα των social media, ούτε που καταδέχτηκε να αποκαλύψει την αμοιβή του από το Δημόσιο – τι δηλαδή από αυτό τον σκασμό θα φάει αυτός και τι η εταιρεία παραγωγής του αίσχους. Σιωπηλός. Σοφός. Γιατί «όταν τρώνε δε μιλάνε».

Ξέρει καλά ο Σάκης. Τώρα πρέπει να σωπάσει και να ξεκοκκαλίσει. Κι όσο για το τραυματισμένο του προφίλ; Θα αναλάβουν μετά οι ζάπλουτες κυρίες, οι χορηγοί, τα υπουργεία να το ξαναστήσουν όρθιο, μέσα από Ηρώδεια, φιλανθρωπικά γκαλά, φωτογραφίες του ειδώλου σε ιδρύματα με παιδάκια που υποφέρουν, τηλεοπτικά σποτάκια του Σάκη του φιλάνθρωπου Έλληνα.

Ξέρει ο Ρουβάς. Γιατί το υπηρετικό προσωπικό της ξεφτίλας πρέπει να είναι εξίσου ξεφτιλισμένο με την Αυλή που υπηρετεί. Η Αυλή των Λουδοβίκων. Η οικογένεια που ζει εδώ και 80 χρόνια κάνοντας μπίζνα με χρήμα κρατικό.

Ο άλλος είχε τον γιο του άρρωστο με κόβιντ και έτρεχε και φιλούσε παιδάκια, την παραμονή των Χριστουγέννων. Παραίτηση το ίδιο βράδυ, θα σήμαινε αυτό σε άλλη χώρα. Εδώ έπεσαν οι εξαγορασμένες ορδές των ΜΜΕ να κουκουλώσουν την είδηση.

Λυπάμαι. Δεν έχω ευχές να δώσω. Μονάχα μία: Να αηδιάζουν και άλλοι πολλοί όσο εγώ. Μπας και ένας τεράστιος εμετός αηδίας ξεχυθεί σαν ποτάμι σε ολόκληρη τη χώρα και παρασύρει τα αποβράσματα. Μπας και καθαρίσει η πόλη, η χώρα, η ζωή μας. Αυτή είναι η ευχή μου για το 2022: Οι αρουραίοι πίσω στους υπονόμους. Μακριά μας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter