Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής! Σήμερα στο Documento – Μαζί το HotDoc και το Docville

Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής! Σήμερα στο Documento – Μαζί το HotDoc και το Docville

Ρεπορτάζ και αναλύσεις για το πολιτικό έλλειμμα του πρωθυπουργού που ακολουθεί εξωτερική πολιτική της δεκαετίας του 1960, με προσωπική ατζέντα και λογική δημοσίων σχέσεων.

Ο κόσμος καίγεται και ο Κυριάκος φωτογραφίζεται! Έξι μήνες σιωπής στα κρίσιμα ζητήματα αλλά με πολλές φωτογραφίες για το προσωπικό του άλμπουμ.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: “Οι ΗΠΑ πρέπει να δείξουν έμπρακτη στήριξη”. Γιατί έκανε την πρόταση για αναστολή ψήψισης του νομοσχεδίου για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: “Προβληματική εξωτερική πολιτική και θαλάσσιες ζώνες”. Άρθρο παρέμβαση του πρώην υπουργού Εξωτερικών

Δημόσια Επιχείρηση… Ημετέρων: Ο Χατζιδάκης… σώζει τη ΔΕΗ χρυσοπληρώνοντας τα ‘γαλάζια” παιδιά που ξανάρχισαν να κάνουν πάρτι με μισθούς – πρόκληση!

ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ: Τα καλλιστεία και η απρέπεια της Νέας Δημοκρατίας για τον Προκόπη Παυλόπουλο. Τι δείχνουν οι αναρτήσεις Γρηγόρη Δημητριάδη και Στέλιου Πέτσα και όλα τα ονόματα που ακούγονται: από τον Βασίλη Σκουρή μέχρι τον… Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΕΦΟΡΙΑ: Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί επί δικαίων και αδίκων! Οδηγός για τη νέα ρύθμιση οφειλών,

ΗΠΑ – ΙΡΑΝ: Η επικίνδυνη διπλωματία των πυραύλων και η επόμενη μέρα στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Οι χούλιγκαν ξεσαλώνουν και ο Αυγενάκης καθεύδει. Η εκκωφαντική σιωπή και η εντυπωσιακή απραξία του υφυπουργού Αθλητισμού.

Σε αυτό το τεύχος αρθρογραφούν: Βαγγέλης Αποστόλου, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Καρανικόλας

ΗotDoc: 2020-2029. Ανιχνεύοντας τη νέα δεκαετία

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα – Γράφουν 10 ειδικοί επιστήμονες

Χάραξε η τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα και βρήκαμε την ευκαιρία να στοχαστούμε. Τι νέο μας φέρνει; Τα προβλήματα που μας κληροδότησε η προηγούμενη θα λυθούν ή θα επιδεινωθούν;

Γράφουν:

Δημήτρης Καλτσώνης, αναπληρωτής καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ασημίνα Κανιάρη, καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στην ΑΣΚΤ

Τόνια Κατερίνη, αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος ΔΣ του συλλόγου αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ

Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στέλιος Παπαθανασόπουλος, καθηγητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ιχάμπ Σαμπάνα, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Θάνος Σαρρής, δημοσιογράφος

Νίκος Σμυρναίος, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζ

Χάρις Τριανταφυλλίδου, νομικός

Το Αιγαίο στα πιάτα μας στο DOCVILLE

“Think Globally, Act Locally”. Το εστιατόριο του 360 Cocktail Bar Restaurant από τις 17 Ιανουαρίου φιλοξενεί εστιατόρια από διάφορα νησιά της Ελλάδας, τα οποία θα μαγειρέψουν πιάτα με τοπικά προϊόντα.

Γνωρίζουμε την γαστρονομική παλέτα του Αιγαίου βοηθώντας εθελοντικές ομάδες στην υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων. Στο ρεπορτάζ ο Σπύρος Οικόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης ξεχωρίζει τις αντιπολεμικές ταινίες με θέμα τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που έμειναν στην ιστορία του σινεμά με αφορμή το «1917» του Σαμ Μέντες.

«Μεγάλες Προσδοκίες». Ενα από τα αριστουργήματα του Καρόλου Ντίκενς ανεβαίνει υπό τη –μη συμβατική– σκηνοθετική ματιά της Λίλλυς Μελεμέ στο Σύγχρονο Θέατρο. Τον ιδιαίτερο ρόλο της δεσποινίδας Χάβισαμ υποδύεται μια από τις πλέον αναγνωρισμένες ηθοποιούς, η Φιλαρέτη Κομνηνού. Συνέντευξη στην Αφροδίτη Ερμίδη.

Η απίθανη ιστορία του συγκροτήματος «Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης» που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’70 από τις Δυτικές Συνοικίες και έφτασαν μέχρι τα βραβεία Grammy. Αφορμή το μουσικό ντοκιμαντέρ της Ηλιάνας Δανέζη που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Στο κοσμικό Πίγκαλς, στην Ταβέρνα του Καλοκαιρινού και στην Τριάνα του Χειλά μας ταξιδεύει η μουσική παράσταση «Απόψε είσαι για φιλί» του Λάμπρου Λιάβα που ανεβαίνει σε λίγες μέρες στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, με την Ηρώ Σαΐα να ενσαρκώνει τέσσερις μεγάλες κυρίες της εποχής εκείνης: τη Σπεράντζα Βρανά, τη Μάγια Μελάγια, τη Μαρίκα Νίνου και τη Μαίρη Λίντα. Συνέντευξη στην Εμυ Ντούρου.

Με αφορμή το ανέβασμα της «Ομορφης πόλης» του Μίκη Θεοδωράκη γυρίζουμε τον χρόνο πίσω στα θεατρικά 60s. Ο Παναγιώτης Φρούντζος επιστρέφει στο 1962 και στον καιρό που στην Αθήνα ανέβαιναν η «Ομορφη πόλη» και η «Οδός Ονείρων»

Η Νίκη Γρυπάρη μας ξεναγεί στην έκθεση «Ερριμμένες σκιές» και μας μιλάει για τον ζωγράφο –και θείο της– Γιάννη Τσαρούχη. H έκθεση φιλοξενείται στο ίδρυμα του μεγάλου ζωγράφου στο Μαρούσι. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Golden Oscar με ή χωρίς Netflix; Την περασμένη Κυριακή οι ξένοι ανταποκριτές του Χόλιγουντ απένειμαν τα δικά τους βραβεία και έβαλαν φωτιά στη φετινή οσκαρική κούρσα. Γράφει ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Ο ηθοποιός Γιώργος Σύρμας συστήνεται στο Docville στη στήλη New Entries. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter