F-35: Επιστολή έγκρισης πώλησης από τις ΗΠΑ

F-35: Επιστολή έγκρισης πώλησης από τις ΗΠΑ
AP Photo/Kamran Jebreili

Έφθασε στην Αθήνα η επίσημη επιστολή προσφοράς και αποδοχής (LOA) από τις ΗΠΑ σχετικά τα πολεμικά αεροσκάφη F-35. Πρόκειται για την επίσημη αποδοχή του αιτήματος που είχε κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αγορά τους.

Παλαιότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για 20 αεροσκάφη, με το πρώτο να παραδίδεται το 2028, χωρίς να είναι γνωστό το κόστος το οποίο θα είναι αρκετά δισ. ευρώ. Επίσης, δεν συμφωνούν όλα τα στελέχη της Αεροπορίας με την αγορά, όπως έχει γίνει γνωστό από παλαιότερα ρεπορτάζ και αυτό για αρκετούς λόγους που δν είναι μόνο τα κόστος αλλά και οι επιχειρησιακές τους δυνατότητες, που είναι μεν μεγάλες αλλά απόλυτα εξαρτημένες από τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε τη LOA με την εξής λιτή ανακοίνωση που δεν αναφέρει ούτε αριθμό αεροσκαφών ούτε κόστος:

«Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ απέστειλαν σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την επίσημη επιστολή προσφοράς και αποδοχής LOA (Letter of Offer and Acceptance) σχετικά με την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Η Κομισιόν… μαρτυράει την ολιγωρία της κυβέρνησης για το ναυάγιο στην Πύλο – Η απάντηση Γιόχανσον σε Αρβανίτη και Κουντουρά

Το Αιγαίο φλέγεται: Αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία η Τουρκία – ΣΥΡΙΖΑ: Μικροπολιτική διαχείριση από την κυβέρνηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter