Φ. Γεννηματά: Βλέπει ισχυροποίηση αυτόνομης Κεντροαριστεράς

Φ. Γεννηματά: Βλέπει ισχυροποίηση αυτόνομης Κεντροαριστεράς

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής με την Φώφη Γεννηματά να τονίζει εισηγητικά ότι το κόμμα της εκφράζει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση, και ότι η στρατηγική του κινείται στη γραμμή της αυτόνομης πορείας και της Εθνικής Συνεννόησης.

Απαντώντας, μεταξύ άλλων, και σε σχόλιο του Γιάννη Ραγκούση περί ευτράπελων μετώπων, η Φ. Γεννηματά τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ξένο με την πολιτική των μετώπων, όποιο χρώμα και αν έχουν αυτά.

«Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ναι, έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται», σημείωσε εισηγητικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Οι προοδευτικοί πολίτες κάνουν το μεγάλο βήμα. Στηρίζουν την προοπτική μιας ισχυρής αυτόνομης Κεντροαριστεράς. Το Κίνημα αλλαγής είναι εδώ. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε προοπτική στη χώρα και πραγματική ελπίδα στους πολίτες. Να εγγυηθούμε εμείς τη δυνατότητα να κυβερνηθεί προοδευτικά ο τόπος».

Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε εκλογές, έκανε αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, λέγοντας συγκεριμένα ότι ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει νέες δεσμεύσεις που συγκροτούν μαζί με εκείνες του Γ΄μνημονίου πολύ βαριά «κληρονομιά» για τη χώρα. «Ουσιαστικά το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά. Ενώ δεν έχουμε καμία ουσιαστική δέσμευση των εταίρων για την αναγκαία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους», σημείωσε. Πρόσθεσε δε ότι το Κίνημα Αλλαγής θέλει μια προσεκτική και σταδιακή αποδέσμευση από τα Μνημόνια, έτσι ώστε η έξοδος να είναι οριστική και να μην τα ξανά-χρειαστούμε. 

Κριτική στον Μητσοτάκη για “ώριμο φρούτο”

Από την άλλη επέκρινε έντονα την ΝΔ πως αρκείται στο να καταγγέλλει δημόσια την κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά εφαρμόζει τη λογική του «ώριμου φρούτου», για την κατάκτηση της εξουσίας. «Ο κ. Μητσοτάκης που ζητά εδώ και δυο χρόνια κάθε μέρα εκλογές, τώρα που κρίνεται το μέλλον του τόπου λέει «ραντεβού το φθινόπωρο». Με λίγα λόγια λέει στον πρωθυπουργό ολοκλήρωσε το καταστροφικό σου έργο, για να κυβερνήσω μετά εγώ», είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Αποκάλεσε δε τον Κ. Μητσοτάκη κλασσικό εκφραστή της νέας δεξιάς στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «οι πραγματικές του προθέσεις φάνηκαν κατά τη Συνέλευση του ΣΕΒ, με την ευθεία επίθεσή του απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις Συλλογικές Συμβάσεις».

Θεοδωράκης: Σεβασμός, όχι ενοχοποίηση διαφορετικών απόψεων

Κατά την παρέμβασή του στη 2η Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε μεταξύ άλλων: 

«Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να ανοίγει δρόμους και όχι να ακολουθεί τους δρόμους των άλλων. Η θέση μας για το Μακεδονικό, η διεύρυνση των δικαιωμάτων, το νέο Σύνταγμα, ο νέος εκλογικός νόμος, η δυναμική Αυτοδιοίκηση είναι ο δικός μας δρόμος, δεν είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα των αντιπάλων μας». 

Μίλησε για «αφωνία της ΝΔ» και «συντηρητικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζοντας ότι «πρέπει να αποκαλύπτονται κάθε μέρα» και ο στόχος να παραμένει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και όχι απλώς μια κυβερνητική εναλλαγή. 

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για την αναγκαιότητα ανανέωσης του Κινήματος Αλλαγής με σεβασμό και όχι ενοχοποίηση των διαφορετικών απόψεων. Και επέμεινε στην ανάγκη στους συνδυασμούς του Κινήματος Αλλαγής να υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές που θα εκπροσωπούν τη δυναμική Ελλάδα και όχι απλώς τους κομματικούς μηχανισμούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter