Φ. Γεννηματά: Ξέχασε τους… απασχολήσιμους του Σημίτη, θυμήθηκε τους «φτωχούς εργαζόμενους»

Φ. Γεννηματά: Ξέχασε τους… απασχολήσιμους του Σημίτη, θυμήθηκε τους «φτωχούς εργαζόμενους»

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το φαινόμενο των φτωχών εργαζομένων και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, που διευρύνεται στην Ελλάδα και στο οποίο αναφέρονται δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου, επέρριψε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στα Χανιά και το Ρέθυμνο

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το 1/3 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δουλεύει με μερική απασχόληση και μικτές αποδοχές 395 ευρώ. Εκεί φθάσαμε. Τώρα το θέμα κυριαρχεί και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης». Παράλληλα έστρεψε τα πυρά της και στη ΝΔ απευθυνόμενη στον αρχηγό της: «Ο κ. Μητσοτάκης το ίδιο. Τους ξεχνά επιδεικτικά στις αναφορές του».

Πρόσθεσε δε: «Ως εδώ. Δεν είναι η μιζέρια το μέλλον της νέα γενιάς της πατρίδας. Να μη μπορούν οι νέοι να φτιάξουν την ζωή τους. Οφείλουμε λύσεις: Η ανάπτυξη για μας δεν αφορά τους λίγους και ισχυρούς».

Ωστόσο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέλειψε να αναφερθεί στους περίφημους… απασχολήσιμους του Κ. Σημίτη, ο οποίος προϊδέασε την ελληνική κοινωνία ότι πλέον οι εργαζόμενοι θα αλλάζουν σαν τα πουκάμισα το είδος της εργασίας τους, και το είδος των συμβάσεών τους. Επίσης, «ξέχασε» τα πρώτα μνημόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στην κατάργηση των συμβάσεων και στην γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (εκ περιτροπής, μερικής απασχόλησης, ωρομισθίας κ.α.)

Όψιμο λοιπόν το ενδιαφέρον για τα περί «πλήρης απασχόληση, με αξιοπρεπείς αμοιβές, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ιδιαίτερα για τους νέους, μέσα από ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις», στα οποία αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παραμονές των εκλογών για την Κεντροαριστερά…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter