Δεν αντέχουν την πραγματικότητα...

Φαιδρή αποκάλυψη : το DNA των λευκών Αμερικανών ρατσιστών είναι (και) αφρικανικό, ασιατικό ή εβραΐκό

Με μία πραγματικότητα που δεν τους άρεσε καθόλου ήρθαν αντιμέτωποι οπαδοί της «υπεροχής της λευκής φυλής» στις ΗΠΑ. Μετά από εξετάσεις του γενετικού τους κώδικα, πολλοί διαπίστωσαν με έκπληξη ότι τα γονίδια τους δεν είναι και τόσο «καθαρά» όσο μισαλλόδοξα πίστευαν οι ίδιοι.

Το συμπέρασμα δημοσιεύεται σε πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Οι ακαδημαϊκοί ερεύνησαν τις αναρτήσεις στο διαδικτυακό νεοναζιστικό φόρουμ «Stormfront» προκειμένου να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίον αντέδρασαν νεοναζιστές, ρατσιστές, οπαδοί της Κου Κλουξ Κλαν και άλλοι στο άκουσμα των αποτελεσμάτων για το DNA τους. Όπως έδειξαν οι εξετάσεις τα γονίδιά τους δεν προέρχονται 100% από λευκούς Ευρωπαίους. Περιλαμβάνουν – όπως είναι φυσικό και κατά κανόνα συμβαίνει σε όλους τους εξεταζόμενους -, αφρικανικά, ασιατικά, ακόμη και εβραΐκά γονίδια σε διάφορα ποσοστά.

Όμως ο ρατσισμός κλείνει μάτια και βουλώνει αυτιά. Οι λευκοί ρατσιστές εξέφραζαν στο φόρουμ την «αγανάκτησή» τους για τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Οι περισσότεροι αμφισβητούσαν την αξιοπιστία τους. Υποστήριζαν ότι οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα το γενεαλογικό δέντρο τους. Ορισμένοι μάλιστα έφτασαν στο γελοίο σημείο να υποστηρίξουν ότι «όλες οι εξετάσεις DNA είναι μία εβραϊκή συνωμοσία».

Από τις απαντήσεις τους πάντως, οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια κατάλαβαν ότι υπήρχαν και ορισμένα άτομα αρκετά ενημερωμένα, σίγουρα περισσότερο απ’ όσο μπορεί κανείς να φανταστεί.

«Εάν πιστέψουμε ότι η ιδεολογία των λευκών ρατσιστών προέρχεται μόνο από την έλλειψη εμπειρίας, ή ότι απλά έχουν αυτές τις αντιλήψεις επειδή είναι βλάκες ή αμόρφωτοι, τότε μπορεί να κάνουμε πολλά λάθη στο πώς θα τους αντιμετωπίσουμε», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Independent ο Ααρών Πανόφσκι, ένας από τους πανεπιστημιακούς που συμμετείχαν στην έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.