Φαίη Σκορδά: Η μαμά μου με πήγαινε σε φεμινιστικές πορείες» (Video)

Φαίη Σκορδά: Η μαμά μου με πήγαινε σε φεμινιστικές πορείες» (Video)

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας  η Νατάσα Γιάμαλη παρουσίασε μια ξεχωριστή εκπομπή συνομιλώντας με γυναίκες , όπου η καθεμιά τους είχε να διηγηθεί μια δική της ιστορία.

Μια από τις καλεσμένες ήταν η Φαίη Σκορδά που μοιράστηκε με τους τηλεθεατές μνήμες από τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, όπου συνόδευε τη μητέρα της σε φεμινιστικές πορείες. Η παρουσιάστρια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κίνημα του metoo.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, σχετικά, με την εκπομπή που παρουσιάζει και τη στάση της απέναντι στις καταγγελίες, που ήρθαν στο φως, η παρουσιάστρια απάντησε.

Νατάσα Γιάμαλη: Σε βλέπω να δυσκολεύεσαι με σεξιστικά σχόλια, να διαφωνείς, να εκφράζεσαι. Αυτό προέρχεται από μια κοινωνία που αλλάζει και εξωθεί τη Φαίη να γίνει καλύτερη, να έχει πιο φεμινιστικές και προοδευτικές απόψεις ή η Φαίη αλλάζει και θέλει να αλλάξει και την τηλεόραση που κάνει;

Φαίη Σκορδά: Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Σαφώς τηλεοπτικά κάποια πράγματα είναι διαφορετικά και ευτυχώς αλλάζουν. Συχνά χωρίς πρόθεση είχαν γίνει άκομψα σχόλια. Η πρόθεσή μου πάντα ήταν ίδια όμως. Προφανώς το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσα είχε να κάνει με αυτό. Αυτά που πιστεύω δε βγαίνουν με συγκεκριμένες τοποθετήσεις για θέματα, βγαίνουν σε πιο απλές αντιδράσεις. Δε σου κρύβω -δε το έχω πει και ποτέ- η μαμά μου που είναι συγκεκριμένων πεποιθήσεων θυμάμαι μικρή που κατεβαίναμε σε διαδηλώσεις φεμινιστικές, με είχε μαζί της πάντα. Ήταν πάντα δίπλα στις γυναίκες και αυτό περνάει μέσα στο DNA σου. Περνάει σε συμπεριφορές, περνάει στο ποιοι είμαστε, στις επιλογές, τα λάθη, τον προσδιορισμό, σε αυτό που είμαστε»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter