Fake, έπαρση και επιτελικό κράτος Μητσοτάκη

Fake, έπαρση και επιτελικό κράτος Μητσοτάκη

Αποκαλυπτικότατο το τέταρτο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χθες Μεγάλη Δευτέρα.

Αποκαλυπτικό για το πώς βλέπει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την επόμενη ημέρα της χώρας μετά το πέρας της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην προσπάθειά του να κεφαλαιοποιήσει προσωπικά αυτός τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν όλοι οι συντελεστές του Εθνικού Συστήματος Υγείας ξέχασε όλα όσα έλεγε προεκλογικά και κοροϊδεύοντας τους πολίτες όσο κανένας άλλος υποστήριξε ότι χτίζει ένα νέο ΕΣΥ και ότι σε μόλις πέντε εβδομάδες, έγιναν όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες. Θαύμασε τις ικανότητες, την αφοσίωση και τη θέλησή τους, αυτών που κατηγορούσε ως αργόσχολους και δεσμεύτηκε ότι θα προσθέσει αμέσως εκατοντάδες κρεβάτια ΜΕΘ. Ολα τα πέτυχε αυτός και οι «άριστοι» υπουργοί του σε μόνο λίγες εβδομάδες. Μάλλον ο χαρακτηρισμός του Μωυσή που του απέδωσε ένα από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του συστήματος Μαξίμου είναι πολύ λίγος.

Αυτός ο «άριστος» πρωθυπουργός λοιπόν που «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει» μας αποκάλυψε πως ονειρεύεται την αυριανή Ελλάδα. Με μισθούς πείνας, με διαλυμένα τα εργασιακά δικαιώματα, με ταπεινωμένη τη μεσαία τάξη που τον πίστεψε, με αξιολογήσεις στο δημόσιο (το όνειρο που δεν πραγματοποίησε όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά και απέλυε με συνοπτικές διαδικασίες), με άξιους (βλέπε Διαματάρη) που δεν τους έχει εκλέξει ο λαός γιατί αυτό όπως ισχυρίζεται οδηγεί σε κομματοκρατία (sic).

Τόνισε γεμάτος έπαρση και αυτοθαυμασμό μην κρύβοντας διόλου τις επιδιώξεις του για το μέλλον: «Γιατί, ακριβώς, τα μεγάλα βήματα που γίνονται τώρα είναι όπλα που μπορούν να κάνουν αυτή την πρόσκαιρη δοκιμασία μοχλό σταθερής προόδου. Να εντάξουν τις σκοπιμότητες της στιγμής στο στρατηγικό σκοπό του μέλλοντος. Και έτσι τα μέτρα της επικαιρότητας, να γίνουν πυροδότες διαρκών μεταρρυθμίσεων».

Και για να μην έχει κανείς αυταπάτες συμπλήρωσε «Μέχρι σήμερα, θυσιάζουμε συνειδητά ένα μέρος της ευημερίας μας για να προστατεύσουμε την υγεία και την κοινωνική συνοχή. … Αυτό το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές. Γιατί ένας πόλεμος σε εξέλιξη απαιτεί εφεδρείες. Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα. Για να έχουν όλοι μετά, μέρισμα από την αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει».

Δίκαιο τρόπο λοιπόν θεωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα δώρα εκατομμυρίων προς τους σχολάρχες, τους κλινικάρχες, τους ελάχιστους επιχειρηματίες της ελίτ, τα 533 ευρώ για τους σε αναστολή εργαζόμενους, τα 400 ευρώ προς τους μακροχρόνια άνεργους, τις μειώσεις κατά 50% των μισθών.

Δίκαιο θεωρεί την οικονομική καταστροφή για τους πολλούς και την ευημερία των ελάχιστων πάνω στα ερείπια της πανδημίας και των πολιτικών που ακολυθεί η κυβέρνσή του.

Ο πρωθυπουργός πέταξε από πάνω του το προσωπείο του φιλέσπλαχνου ηγέτη που αγωνίζεται να σώσει τη ζωή των συμπολιτών του που τον εξέλεξαν και να τους οδηγήσει στη γη της επαγγελίας.

Αποκάλυψε τις πραγματικές του προθέσεις. Τις προθέσεις ενός σκληρά νεοφιλελεύθερου πολιτικού που ακόμα και οι οπαδοί του Μίλος Φρίντμαν θα φοβόντουσαν.

Τώρα όμως την επόμενη κίνηση την έχουν οι πολίτες. Και κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter