«Fake news» καταγγέλλει η Δούρου – Δεν υπάρχει μελέτη «ξεχασμένη στο συρτάρι»

«Fake news» καταγγέλλει η Δούρου – Δεν υπάρχει μελέτη «ξεχασμένη στο συρτάρι»

«Η μελέτη δεν βρίσκεται στα συρτάρια της Περιφέρειας, όπως συνειδητά παραπληροφορούν ορισμένοι» δηλώνει κατηγορηματικά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αποδίδοντας σε «κοπτοραπτική» παραπληροφόρησης τη «συστηματική αναπαραγωγή ανακριβών ειδήσεων» από ορισμένα εκδοτικά κέντρα περί αδράνειάς της, επί της μελέτης για την διευθέτηση του ρέματος της Αγ. Αικατερίνης.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα αυτό η κα Δούρου υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμεύσει 12 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της, έχει εγκρίνει τη μελέτη από το 2014, την έχει στείλει στο Δασαρχείο του Δήμου Αιγάλεω, για να λάβει, από αυτό, το 2017 την απάντηση ότι τη βάζει στο αρχείο και ότι ζητάει νέα στοιχεία.

Η υπόθεση επισημαίνει η περιφερειάρχης, αποτελεί τη συμπύκνωση όλων των χρόνιων δυσλειτουργιών της δημόσιας διοίκησης που λειτουργούν ως τροχοπέδη και διαιωνίζουν την αναποτελεσματικότητα, ειδικά σε κρίσιμα έργα όπως το συγκεκριμένο. Αυτή ακριβώς ήταν και η αιτία κατάθεσης της αναφοράς της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ώστε «να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας».

Επίσης, διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε φερόμενη ως δήλωση της κατά το 2014, περί αντιπλημμυρικών έργων που γίνονται σε 6 μήνες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για χαρακτηρίζοντας «κοπτοραπτική παραπληροφόρησης από συγκεκριμένες ιστοσελίδες και κανάλια».

Χαρακτηρίζει δε την συγκεκριμένη τακτική «επιτομή της κατασκευασμένης είδησης, fake news, που στοχοποιεί συκοφαντικά πρόσωπα και θεσμούς» και καταλήγει ότι δυστυχώς για τους εμπνευστές των συκοφαντικών, ψευδών δημοσιευμάτων και ευτυχώς για τους πολίτες, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Γι’ αυτό και επιχειρούν να την αλλάξουν και να την προσαρμόσουν στα συμφέροντά τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter