Προσπάθεια σπίλωσης της Δημόσιας Υγείας

Fake News: Το «Πρώτο Θέμα» ξαναχτυπά

Λάσπη στον ανεμιστήρα κι όπου κάτσει. Αυτή τη φορά το "Πρώτο Θέμα" προκειμένου να συκοφαντήσει ένα Δημόσιο Νοσοκομείο δημοσίευσε ψευδώς ότι ο δολοφόνος της κόρης του στην Ξάνθη είχε πάρει άδεια από την δημόσια Ψυχιατρική Κλινική Αλεξανδρούπολης. 

Το «Πρώτο Θέμα» (στις 22/12/2017) έγραψε αναφερόμενο στον ψυχικά άρρωστο πατέρα που σκότωσε την κόρη του και κατόπιν αυτοκτόνησε στην Ξάνθη: «Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη ότι νοσηλευόταν στην Ψυχιατρική Κλινική Αλεξανδρούπολης απ’ όπου βγήκε με τριήμερη άδεια». 

Η πληροφορία αυτή είναι ψευδής, διότι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του Π.Γ. Νοσοκομείου Έβρου, κ. Δημ. Αδαμίδης, ο συγκεκριμένος ασθενής δεν νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αλλά σε ιδιωτική κλινική άλλου νομού της Βόρειας Ελλάδας, απ’ όπου και πήρε τριήμερη άδεια!

«Εκείνο που είναι πραγματικά συγκλονιστικό είναι η ευκολία με την οποία το Πρώτο Θέμα, στην προσπάθειά του να απαξιώσει και να συκοφαντήσει τα δημόσια νοσοκομεία δημοσιεύει ψευδείς πληροφορίες χωρίς να τις διασταυρώσει από τα επίσημα στοιχεία του νοσοκομείου», τονίζει ο κ. Αδαμίδης απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και επιφυλασσόμενος για την άσκηση ενδίκων μέσων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.