Fake, περισσότερα fake

Fake, περισσότερα fake

Δεν ξέρουν από πού τους έρχεται το ένα χαστούκι μετά το άλλο των «άριστων» υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πολύ λίγα όμως από αυτά τα μαθαίνουν οι έλληνες πολίτες καθώς τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ φροντίζουν όχι μόνο να τα κρύψουν αλλά και να τα διαστρεβλώσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μαζικού fake news η υποτιθέμενη κάλυψη του πρωθυπουργού στον υπουργό Υγείας άνευ αρμοδιοτήτων που την Τρίτη είχε εξαγγείλει και το χρονοδιάγραμμα της λήψης από την ελληνική Πολιτεία των περίφημων εμβολίων της Οξφόρδης , κάτι που διαψεύστηκε μέσα σε λίγες ώρες από την εκπρόσωπο της ΕΕ..

Διαβάστε λοιπόν τι είπε ο Μητσοτάκης και το πλασάρουν ως κάλυψη του Κικίλια: «Σύμφωνα, λοιπόν, πάντα με αυτό το συμβόλαιο (ΣΣ εννοεί το συμβόλαιο της ΕΕ με την φαρμακευτική που το κατασκευάζει) και εφόσον -το τονίζω, το τονίζω- όλα πάνε καλά και το εμβόλιο αποδείξει στις κλινικές δοκιμές ότι είναι αποτελεσματικό, ναι έχουμε την ελπίδα ότι θα έχουμε διαθέσιμες τις πρώτες δόσεις του εμβολίου τον Δεκέμβριο του 2020 και οι υπόλοιπες δόσεις θα παραδοθούν στη χώρα μας μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο προαγοράς για ένα εμβόλιο το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα αν θα δουλέψει, αλλά είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα δουλέψει. Το εμβόλιο αυτό το νωρίτερο που μπορεί να έρθει στην Ελλάδα είναι τον Δεκέμβριο του 2020.»

Χθες FIFA και UEFA άδειασαν τελείως τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη απειλώντας με grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο αν δεν σταματήσουν οι παρεμβάσεις τρίτων και αν δεν γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ το φθινόπωρο βάσει του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Τα όργανα που έχουν ξεκινήσει στα εθνικά παιανίζουν σε όλους τους τόνους και στοχεύουν τις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά. Εχουν ενδιαφέρον τα πυρά κυρίως των αποστράτων πρώην και νυν στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Ο Φράγκος Φραγκούλης αναφέρει ότι ό,τι λέγεται στο ΚΥΣΕΑ το μαθαίνουν οι Τούρκοι, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ απόστρατος αξιωματικός Κωνσταντίνος Ιατρίδης δηλώνει κατηγορηματικά ότι το Oruc Reis πραγματοποιεί έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης φραστικά υποστηρίζουν την Ελλάδα αλλά όταν τους ζητείται να αποτυπωθεί οτιδήποτε σε ανακοινωθέν κάνουν πίσω και πιέζουν την Ελλάδα να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία. Βασικός εκφραστής αυτής της άποψης η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ. Πουθενά όμως δεν αναφέρεται για ποια ζητήματα θα γίνει διάλογος. Ο πρωθυπουργός θέτει το θέμα και η απάντηση είναι πάντα «κάντε διάλογο». Τεράστια νίκη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στα θέματα της υγείας εκτός από τα περίφημα εμβόλια που ο κάθε ένας στην κυβέρνηση λέει και κάτι διαφορετικό, η κατάσταση με τα κρούσματα τους έχει ξεφύγει, με αποτέλεσμα απεγνωσμένες κινήσεις χωρίς σχεδιασμό.

Για τα φιλικά και καλοπληρωμένα από το Μαξίμου ΜΜΕ όλα πάνε καλά και τίποτα δεν σκιάζει την πορεία της χώρας.

Μόνο που το φθινόπωρο έρχεται και καθώς η μια μετά την άλλη κλείνουν περιοχές λόγω κορονοϊού και έλλειψης πολιτικής η ύφεση στέλνει όλο και περισσότερους πολίτες στη φτώχεια και την ανέχεια.

Και αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί με fake news.  

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter